Yaz Sporları Şenlikleri kapsamında, gerçekleşen Çay demleme-Sunum,Eşleşme ve Tadım yarışmalarında dereceye girenlere, Rize Ticaret Borsasında düzenlenen törenle kuru çay hediye edildi. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz'un da katıldığı ödül töreninde yarışmada dereceye girenlerde hazır bulundu.

RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nı geleneksel hale getirdiklerini söyleyerek 'Bu çalışma Türk çayının geleceğine, özellikle bölgemiz için ileriye yönelik hedeflerde çok büyük katkı sağlayacaktır. Sektörel anlamda çayımıza ve bölgemize büyük bir hizmet gelecektir.' dedi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Yarışmada, çay demleme ve sunum kategorisinde Gülhanım Delihasan birinci, Aykut Savaş ikinci, Şeydanur Çepni, Çay eşleşme kategorisinde Gülşen Semiz birinci, Sibel Memişoğlu ikinci, Aykut Savaş üçüncü, tadım kategorisinde ise Muhammet Yılmaz birinci, Özlem Okur ikinci, Esra Altunsu üçüncü oldu. Toplam 240 kilo çayın hediye edildiği yarışmada, birincilere 50, ikincilere 20, üçüncülere 10 kilogram kuru çay verildi.

Yarışmada dereceye girenlerin yurt içi ve yurt dışında tanıtım toplantılarına katılarak, Türk çayı tanıtacakları belirtildi.

Editör: Haber Merkezi