Rize şehir trafiğin rahatlatmak ve güneye doğru şehri açmaya yönelik yapılan çalışmalar devam ederken orta caminin kaldırılması ile beraber o bölgede yapılması planlanan çift gidiş-geliş bulvar için bir an önce adım atılmaması bekleniyor. Dosma ile sahil arasında ucu güney çevre yoluna bağlanacak olan proje ile iki bulvar açılacak.

Bu çerçevede yapılan çalışmalar neticesinde Orta Cami'yi, Timya Bölgesi'ne taşındı. Bu bulvarın tamamlanmasıyla şehrin trafiğinde önemli rahatlamalar olacağı belirtilmişti. Konuyla ilgili bir soru sorulması üzerine Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Orta Cami çevresinde yol genişletme çalışmalarının yapıldığını ifade ederek: 'Caminin bulunduğu yerin etrafında durakların olması nedeniyle bir yoğunluk yaşanıyor.

Projenin tamamıyla beraber genişleme tamamlanınca, oradaki yoğunluk azalacaktır. Çalışmalar tamamlanınca şehrimiz denize dikey, çok güzel bir bulvar elde edecektir. Projeyle ilgili çalışmalar çok güzel bir şekilde devam ediyor. Sadece projenin başında viyadükle ilgili bir çalışma vardı ancak burada proje değişti. Şehrin ortasında bir viyadüğün olması, esasında çok da hoş olacak bir proje değildi. Dolayısıyla bundan vazgeçildi. Duble yol şeklinde proje yapılacak. Trafiği hafifletme anlamında, bu alanda olduğu gibi denize dikey birkaç bulvar projemiz daha olacak.' dedi.

Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma

Güney çevre yolunun, hali hazırda kıymeti henüz pek anlaşılamadığına değinen Alim şunları söyledi: 'Dosma, Atmeydanı ve Dalyan arasındaki bağlantının yapılamamış olması nedeniyle proje tam anlamıyla anlaşılamıyor. Bu proje tamamlandığı zaman trafiği gerçek anlamda rahatlatacaktır. Kaliteli bir ulaşım sağlanacak ve o zaman bu yolun değeri anlaşılacaktır. 1-2 ay içerisinde tamamlanarak Pehlivantaşı'ndan Tıp Fakültesi'ne kadar trafiğe açılacak.'

Editör: Haber Merkezi