Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, darbe girişimini kınadı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan ekrandan gelişmeleri takip etti. ÇAYKUR'a ait tırdan vatandaşlara çay ikramında bulunuldu.

Rize Müftülüğüne ait panoda 'adalet ve merhamet direnişi', 'ümmetin birlik zamanı' ifadeleri de yer aldı. Alanda kurulan 'Tarihe Not Bırakın' standında bulunan deftere vatandaşlar, darbe girişimiyle ilgili düşüncelerini yazdı.

Alandaki vatandaşlar, 'Yedirmeyeceğiz', 'Şimdi anlıyor musunuz bizi neden Türk-Kürt diye bölmek istiyorlar. Çünkü birleşince böyle oluyoruz' yazılı pankartlar taşıdı.

Yeni evlenen İlyas ve Gözde Kayış çifti de düğünlerinin ardından alana geldi. Vatandaşlarla bir süre 'demokrasi nöbeti' tutan ve ellerindeki Türk bayraklarını sallayan Kayış çifti, 'Tarihe Not Bırakın' defterine duygularını yazdı.

İlyas Kayış, AA muhabirine, düğününü yapabilmesini, 15 Temmuz gecesi alanlara çıkanlar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a borçlu olduğunu belirterek, 'En mutlu günümüzde demokrasi nöbeti tutmak için buradayız. Burada vatani görevimizi yapıyoruz. Reisimiz 'Tamam' diyene kadar alanları boş bırakmayacağız.' dedi.

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak? RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Gözde Kayış ise 15 Temmuz gecesi İstanbul'da olduklarını ve darbe girişimi haberini aldıktan sonra sokağa çıktıklarını ifade ederek, '15 Temmuz'da düğün kınamızı yaktık. Olayı duyunca kıyafetimizi çıkararak meydanlara koştuk. Son ana kadar bu meydanlarda kalmaya devam edeceğiz. Bu meydanlar bizleri çok mutlu ediyor. Bir yerlere gitmektense buralarda olmaktan çok mutluyuz. Burası mutluluğumuza mutluluk katıyor.' diye konuştu.

Alandaki vatandaşlara hitaben konuşan AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, alanları terk etmeyeceklerini ve sonuna kadar demokrasiye sahip çıkacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi