Küçük yaşta yüzmeye merak salan Beyaz, dalış ve zıpkınla balık avını da öğrendi, engelli balık adamı belgesi aldı. Beyaz, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Serbest Dalış Şampiyonası'nda ilk kez düzenlenen engelliler kategorisinde kol çekerek 15 metre, monopaletle 21 metre ve ip çekerek 28 metreye dalarak 4 branşın 3'ünde birincilik elde etti.

2003 yılında bisiklet sürerken otobüsün çarpması sonucu meydana gelen kazada iki bacağını kaybeden Mustafa Beyaz, hayata spor ile sarıldı. Küçük yaşta yüzmeye merak salan Beyaz, öğrendiği yüzmenin yanında dalış ve zıpkınla balık avını da öğrendi. Bir kurumda memur olarak çalışan Mustafa Beyaz, yüzme alanındaki çalışmalarını geliştirdi, vaktinin çoğunu da denizde geçirmeye başladı. Deniz kıyısında balık adam kıyafetlerini giyen Beyaz, tüpsüz dalış gerçekleştirerek zıpkınla balık avı yapmaya başladı. Engelli balık adamı unvanını da elde eden Beyaz, Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Serbest Dalış Şampiyonası'nda ilk kez düzenlenen engelliler kategorisinde kol çekerek 15 metre, monopaletle 21 metre ve ip çekerek 28 metreye dalarak 4 branşın 3'ünde birincilik elde etti.

11 Mart Son Depremler / En son nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? 11 Mart Son Depremler / En son nerede, kaç şiddetinde deprem oldu?

'ZIPKINLA BALIK AVINA BAŞLADIM'

Daha önceleri zıpkınla balık avı sayesinde dalmayı bir hobi haline dönüştürdüğü anlatan Mustafa Beyaz, 'Zıpkınla balık avı sırasında nefes tutarak dalış yaptığım için su altı dalış şampiyonalarına da katılabileceğimi düşündüm. Sadece kol çekerek 15 metre, monopaletle 21 metre ve ip çekerek ise 28 metreye dalarak 3 ayrı branşta birincilik elde ettim. Son zamanlarda popüler olmaya başlayan bir spor oldu. İnşallah bu spor uluslararası olarak yapılmaya başlanacak ve bizde bu sayede Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmiş olacağız. Bunun gerçekleşmesi benim açımdan milli bir gurur olacak' dedi.

'SU ALTINDA KENDİLERİNİ ÖZGÜR HİSSEDECEKLER'

Serbest dalışta birçok branş olduğunu ifade eden Beyaz, 'Sadece kollarını kullanabilen bir engelli, ip çekerek bu branşa katılabilirler. Kolları yerine ayaklarını kullanabilen engelliler palet vurarak bu branşa katılabilirler. Engelli arkadaşlarımız suyun altında kendilerini çok özgür hissedecekler. Bu nedenle bu sporu tavsiye ediyorum. Kazandığım madalyalardan dolayı çok mutluyum. Gurur verici bir şekilde bu sporu yapmaya ve insanlara ilham olmaya devam edeceğim. Bu spor birazda yürek isteyen bir dal. Azimle çalışmak gerekiyor. Ciddi emek ve mücadele veriyoruz' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi