Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın önünde bir araya gelen grup, bu alanda başlayarak Rize sahiline kadar yerlerde bulunan çöpleri tek tek topladı. Çöp toplayan grubu gören bazı vatandaşlarda, etkinliğe destek verdiler ve çöp toplanmasına yardım ettiler.
Etkinlik hakkında grup adına açıklamalarda bulunan Yasemin Suyabatmaz, amaçlarının bir farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Rize'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı Rize'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

İnsanların çevreye karşı daha fazla duyarlı olması gerektiğini belirten Suyabatmaz, 'Şehrimizin bazı noktalarında çöp sorunu olduğu gözüme çarpıyor. Bizde bu sorunu gördük ve böyle bir günde bunun için bir farkındalık etkinliği yaptık. Çevremizde gördüğümüz bütün vatandaşları çöp konusunda uyarıyoruz. Temiz bir Rize için çöplerimizi lütfen yerlere değil, çöp tenekelerine atalım.' dedi.

Etkinlikte yer alan katılımcılardan Hülya Cerrahoğlu ise Rize'de yer alan çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile birlikte bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: 'Bu organizasyon için yaklaşık 100 kişi bir araya geldi. Şehrimizde çöp sorununu ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu tarz etkinliklerde 3-5 kişiyi duyarlı hale getirip kazanabilirsek kendimizi karlı göreceğiz. Rize'de yaşanan çöp sorunu canımızı sıkmaya başlamıştı ve bizde bunun için harekete geçiyoruz. Bunun gibi etkinliklere devam edeceğiz ve herkesin çevre temizliği konusunda duyarlı olmasını istiyoruz.'

Editör: Haber Merkezi