Rize’de Kitap Fuarı Açılışı Yapıldı

Rize’de Kitap Fuarı Açılışı Yapıldı

  • 0
  • 0

Rize’de 10 gün boyunca sürecek ‘Rize Kitap Günleri’nin açılışı yapıldı.

Rize Valiliği önünde kurulan fuar alanında yapılan açılış törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, vali yardımcısı Abdullah Şen, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, şair ve yazar Ahmet Selçuk İlkan, yazarlar, mülki idare amirleri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, öğrenciler ve misafirler katıldı. 

Rize halkının yıllardır hayalini kurduğu ‘Kitap Fuarı’ için Rize Valiliği ilk girişimin fitilini ateşlenen fuarın ilk gününde ki etkinliklerde Prof. Dr. Sadık Albayrak,  Yusuf Kaplan kitap severlerle buluşurken Ahmet Selçuk İlkan ise şiir dinletisi ile dinleyicilere seslendi.

Rize Valiliği himayelerinde organize edilen 'Rize Kitap Günleri' valilik önüne kurulan stantta 10 gün boyunca kitap severlerle buluşacak. 60 yazar ve şairin okurları ile bulaşacağı etkinlikte imza günleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Rize Valiliği tarafından düzenlenen; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Belediyesi, Çekmeköy Belediyesi, Bayrampaşa Belediyesi, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım, Rize Ticaret Borsası, Çayeli Bakır İşletmeleri, Rize Barolar Birliği, Sanko ve Zorlu Elektrik tarafından destekleniyor.

‘GEÇ KALMIŞIZ, KEŞKE DAHA ÖNCEDEN BAŞARABİLSEYDİK’

Açılışta konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, fuarda çok çeşitli ziyaretçilerin ve yazarların Rizeliler ile buluşacağına dikkat çekerek: “Tüm kitap dostları burada toplandı. Kitap fuarı benim şahsi hayallerimden birisiydi ve maalesef Rize'de de daha önceden yapılmamıştı. Şu an 'Kitap günleri' diyoruz, inşallah ilerde 'kitap fuarı' diyebileceğimiz bir etkinliğin başlangıcı olur. Arkadaşlarımızı birkaç kez bu konuya teşvik etmiştik fakat o teşviklerimiz mutlu sona ulaşmamıştı. Fuar konusunda yardımları olan çok sayıda kişiler, sponsorlar oldu. Büyük bir imece sonunda bu tabloyu oluşturmayı başardık. Bu tablonun oluşmasına katkı sağlayan herkes ayrı ayrı teşekkürü hak ediyorum. Rize'de gerçekten profesyonel sayılabilecek bir kitap fuarının açılışında bulunmak benim için çok büyük bir mutluluk. Bölgede bu işe karşı olumlu tavır ve refleks göstermesi, buranın bu işe uygun olduğunu ve bu işi istediğini gösterir. Demek ki geç kalmışız, keşke daha önceden başarabilseydik. Sözü fazla uzatmadan, sözü kitaba bırakalım.” dedi.

‘KİTAP KONUSU HEPİMİZİ BİR ARAYA GETİRDİ’

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise eğitimci ve akademisyen olduğunu hatırlatarak: “Rize Belediye Başkanı olarak başta sayın valimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Başkanlık dönemimizde devamlı şehrimizin insanlarına yönelik hizmetler içerisinde olduk. Bu hizmetler içerisinde bizi en mutlu kılan; sosyal ve kültürel faaliyetlerdir. Bu faaliyetler içerisinde özellikle 'kitap fuarı' başlığı altında bize çok sayıda taleplerde bulunuldu. Gençlerimiz, öğretmenlerimizi,öğrencilerimiz ve halkın her kesiminden bu yönde talepler oldu. Bunu karşılamak  için maalesef zaman zaman bazı sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ile geçiştirmiş bulunduk. Gerçek anlamda bir kitap fuarının, sayın valimizin başkanlığında, Rize Belediyesi organizasyonluğunda ve tüm Rize olarak topyekun bir faaliyetle fuarı açtık. Rizeliler zaman zaman bir araya gelerek organizasyon yapma noktasında sıkıntı çeker ama kitap konusu hepimizi bir araya getirdi. Bende bir kitapsever olarak bu faaliyetin açılışını sabırsızlıkla bekliyorum. Belediye başkanlığım süresi içerisinde böyle bir organizasyonun içinde bulunmak en büyük bahtiyarlıklarımdan birisidir.” diye konuştu.

BAHRİYE NİNEDE KİTAP FUARINA KOŞTU

Kitap Günleri’nde yaşlı bir kadın dikkatleri çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma-yazma seferberliği kapsamında okuma yazma öğrenen 88 yaşındaki Bahriye Çelen, fuarın en renkli konuğu oldu.

Okuma-yazmayı henüz yeni öğrenen Bahriye Çelen, kitap fuarı açıldığını duyunca ziyaret etmek için fuara geldiğini ifade ederek: “Çayeli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin okumayı öğrenmem için benimle çok ilgilendi. Benim okuma yazma öğrenmemde bana destek olan herkesten, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine hanıma teşekkür ediyorum. Kitapları görmeye geldim. Okumayı yeni öğrendim ve çok sevdim. Kitap alıp okumayacağım. Kitaplarla çok geç tanıştım, ama çok erken bırakma niyetinde değilim.” diye konuştu.

Girişin ücretsiz olduğu "Rize Kitap Günleri"nde ayrıca bütün yayın evleri kitaplarda yüzde 20 ile yüzde 50 arasında indirim yapacağı bilgisi alındı.

 

Haber :

Rahna ne demekir?

Yorum Yap