180 derece Bağımlılık Mücadele Derneği Başkanı Uğur Elaman, yönetim kurulu üyesi Murat Paydar ve Isparta Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başk. Yard. Yaşar Erbil'in katıldığı Modern Zamanlarda Kölelik başlığı altında program düzenlendi.
Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan konferansa katılan gençlere Uğur Elaman, madde bağımlılığıyla ilgili istatistiklerin son yıllarda korkutucu boyutlara ulaştığını ifade etti. İstatistiklerin matematik olarak okunduğu zaman gerçeklerin ortaya konulduğunu söyleyen Elaman, 'Türkiye'de 18 - 55 yaş arasındaki yaş diliminde 1 milyon 700 bin kişi yani 20 kişiden biri maalesef uyuşturucu kullanıyor. Bu durum her birimize çok esas görevler vermekte. 2013 senesinde 4 bin çocuk madde bağımlılığı tedavisi için merkezlere başvurmuş. Bu çocukların içinde yüzde 10'u 14 yaşından küçük. 12-14 yaş arası' dedi.

Zihinsel Engelli Oğlunun Bıçakladığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti Zihinsel Engelli Oğlunun Bıçakladığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti

Rize Valiliği Kütüphane Salonunda düzenlenen birinci oturumda Rize İli ilgili madde kullanımı, genel bilgilendir ve istişare, Rize Gençlik Merkezi seminer salonunda gerçekleşen ikinci oturumda madde bağımlılığı ile mücadelede neler yapılabilir konuları konuşuldu. Oturumlara; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni temsilen Zeki Karataş, İl Emniyet Müdürlüğü'nü temsilen Besim Acar, MEM Buluş Baş, İl Sağlık Müdürlüğü'nü temsilen Dr.İlker Dilber, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü temsilen Mehmet Hut, MEM Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ni temsilen Cem Tuncay Şahinkaya, ASPB Çocuk evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Funda Kamiloğlu ve Selçuk Tuncay, Sosyal Hizmet Merkezi Esra Tuncer, Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Kalkan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Esra Alemdaroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü temsilen Cafer Küçükmustafa, Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Kulübü başkanı Erdoğan Muradoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, Ayışı Derneği Başkanı Hasan Birinci, Fırtına Gazetesini temsilen Zeki Mayi, Fikret Karabulut, Lise Müdürleri Ahmet Okutan, Metin Sandıkçı, Cemil Bilgili, Abdullah Çalışkan, Mustafa Bal, Atakan Çelik, Adem Mutlu katıldı.

Editör: Haber Merkezi