Rize'de, 'Minik 112 Projesi' kapsamında okullarda acil çağrı eğitimi verilmeye devam ediyor.
Sağlık Bakanlığınca başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen ''Yaşama Yol Ver'' projesi kapsamında ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik 112 acil ve ambulans sistemleri konusunda duyarlılık ve bilgi seviyelerinin artırılması amaçlanıyor.

Okullarda eğitim veren paramedik Duygu Yolcu Kocagöz ve Fatih Kocagöz ile acil tıp teknisyeni Ali Karaca öğrencilere '112 ne zaman aranmalıdır, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemeli, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalı, nasıl adres tarif edilmeli' gibi konularda bilgi verdi.

112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Kara, yaptığı açıklamada, Minik 112 Projesi kapsamında eğitimlere devam edeceklerini belirterek, 'Bu eğitimlerimizin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılması, gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. İlimizdeki tüm vatandaşlarımız bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı' dedi.

Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?



Kara, Sağlık Bakanlığının başlattığı projenin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, 'Çocuklarımıza erken yaşlarda bu tür etkinliklerle verilecek eğitimlerin toplumumuzun geleceğini olumlu şekillendireceği muhakkak' ifadesini kullandı. Proje çalışmaları 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonuna kadar sürecek.

Editör: Haber Merkezi