Rize'de, Lise düzeyindeki okullara İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğünce 'Hasta Hakları ve Sorumlulukları'eğitimleri düzenlendi.İl Sağlık Müdürlüğüne bağlıSağlık Hizmetleri Başkanlığı Hasta Hakları il Koordinatörlüğü tarafından Hasta Hakları Uygulamaları Genelgesi kapsamında ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan lise düzeyindeki okullara'Hasta Hakları ve Sorumlulukları' hakkında eğitimler düzenlendi.

Öncelikle 12. Sınıf öğrencileri olmak üzere 11 ve 12. Sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde planlanan eğitimler öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 2017 yılının Ekim ayında başladığımız eğitimleri, 2018 Nisan ayında 3 bin 300 kişiye ulaşarak tamamlandı.Eğitimlerde hasta hakları ve sorumluluklarının yanı sıra sağlıkta şiddet konusunda da bilgilendirme yapıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, 'Hastalarımız bizim baş tacımız. Onların memnuniyeti bizim için çok önemli. O yüzden Müdürlük olarak sunmuş olduğumuz sağlık hizmetlerinde azami ölçüde hasta haklarına riayet edilmesine özen gösteriyoruz.' Dedi.

Çamlıhemşin Seçim Sonuçları 2024 - Rize Çamlıhemşin’de Kim Kazandı? Çamlıhemşin Seçim Sonuçları 2024 - Rize Çamlıhemşin’de Kim Kazandı?

Tepe, şunları kaydetti:
'Hastaların haklarının yanı sıra sorumluluklarınında olduğunun bilinmesini istiyoruz. Özellikle günümüzde artan sağlıkta şiddetin ilimizde yaşanmaması, hastalarımızın hakları olduğu kadar sorumluluklarınında farkında olması açısından bu eğitimleri düzenledik. Hasta hak ve sorumlulukları konusunda farkındalığının hem bu güne hemde geleceğe yansıması hedeflediğimiz için bu konuda öncelikle okul çağındaki çocuklarımıza ulaşmayı uygun gördük. Değerli desteklerinden dolayı okul idarecilerine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.'

Editör: Haber Merkezi