İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından Fındıklı Ahmet Şahinler İlkokulu, Sümer Köyü İlkokulu, Çayeli Çavuşoğlu Anaokulu, Büyükköyİlkokulu, Fikri Keçeli İlkokulu, Pazar Zübeyde Hanım Anaokulu, Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Lisesi, Pazar Haberal Ortaokulu,Güneysu İMKB İlkokulu/Ortaoklu, Güneysu Anaokulu, İyidere Büyükçiftlik İlkokulu, Kalkandere Yolbaşı Ortaokulu, Hemşin Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Sağlıklı Beslenme, Obezite, Diyabet, Ağız ve Diş Sağlığı, El Hijyeni, Fiziksel Aktivite, Kanser, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Gripten Korunma, Sigaranın Zararları konularında eğitim faaliyetleri yapıldı.

2023'te Yaş Çay Alım Fiyatı? 2023'te Yaş Çay Alım Fiyatı?

Türkiye Okul Çağı Çocuklarında Büyümenin İzlenmesi (TOÇBİ) Projesi Araştırma Raporu'na göre Türkiye genelinde 6-10 yaş grubu çocukların %14,3'ü fazla kilolu, % 6,5'inin de obez olduğu saptanmıştır. Obezite görülme sıklığı erkeklerde %7,5, kızlarda %5,4 iken, fazla kilolu olma durumu erkeklerde %15,1, kızlarda %13,5'tir.
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisinin Avrupa Çocukluk ObeziteSürveyans Araştırması (WHO – EuropeanChildhoodObesitySurveillanceInitiative- COSI) 2012/2013 öğretim yılı ülkemizin de içinde olduğu 21 ülke ile gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmada ülkemiz verilerine göre 7-8 yaş grubundaki öğrencilerde; fazla kiloluluk %14,2, obezite %8,3 olarak bulunmuştur. Toplamda obez ve fazla kilolu çocukların oranı %22,5'tir (Kentsel: %24,2, Kırsal: %14,2). Ülkemizdeki bu güncel veriler çocukluk ve ergenlik döneminde fazla kiloluluk ve obezite sorunu olduğunu göstermektedir.

Editör: Haber Merkezi