Rize’de Şiddetli Yağmur Etkili Oluyor

Rize’de Şiddetli Yağmur Etkili Oluyor

  • 0
  • 0

Rize’de dün geceden bu yana yağan yağmur derelerin taşmasına, menfezlerin tıkanmasına ve çok sayıda toprak kaymasına neden oldu.

Yağan yağmurlardan etkilenen 5 ev güvenlik nedeniyle boşaltıldı.Sağanak yağmur nedeniyle Salarha, Güneysu, Çayeli dereleri taşarken dere kenarlarına yakın birçok ev ise tedbir amaçlı tahliye edildi.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle araç yolları trafiğe kapandı, sabah çay toplamak için bahçelerine giden vatandaşlar evlerine kaçmak zorunda kaldılar. Yağış sonrası bölgede birçok ev ve iş yerini su bastı.  Yağmura yakalanan birçok araç ise sularla kaplanan yolda kaldı. Vatandaşlardan ihbar alan belediye ve il özel ekip araçları zarar gören bölgelere giderek devam eden yağmurun bilançonun daha da fazla artırmaması için çalışmalara başladı. 

Derelerin su seviyelerini gören vatandaşlar telefonlarına sarılarak fotoğraf ve video çektiler. 

‘AŞIRI DERECEDE BİR YAĞMUR YAĞDI’
Rize merkeze bağlı Akarsu köyünde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışın sonrasında öğlene doğru ırmakların tıkandığını belirten Akarsu köyü muhtarı Bayram Dinç, “Köyümüze yukarı dağlardan gelen üç menfezimiz tıkandı. Rize’ye aşırı derecede bir yağmur yağdı. Köyümüzde Burhan Demirci’ye ait binanın etrafını su bastı. İçinde olan kadın çocuklar korkudan bağırmaya başladı. Yetkililere haber verdik. Köylüler yukardan gelen suyu kesmek için ağaçları keserek önüne bent yaptılar. Zamanında bu menfezler küçük yapmışlar. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olması lazım. Her şeyi akarsulara atıyoruz.” dedi.

‘ÇOCUKLARI EVDEN AĞLAYARAK ÇIKARTTIK’
Yağmur sularının evine kadar giren Burhan Demirci, sabah hastanede olduğunu belirterek, “Çocuklar beni aradı. Evin etrafını su bastı dediler. Taksi ile eve ulaştım ki evin etrafı perişan. Çocukları ağlayarak evden zorla da olsa çıkarttık. Köylülerin yardımı ile evin komplesini su basmaktan kurtardık” diye konuştu. 

‘ÇAY TARLALARINDAN KAÇTIK’
Rize’nin Güneysu ilçesi Adacami mahallesinde Çay tarımı ile uğraştıklarını belirten Burhan Kalender, “Sabah hava sağanak yağmurlu değildi. Çay toplamaya çıktık. Yağan aşırı yağmurlarla etrafımızda kopmaların toprak kaymalarının olduğunu gördük. Çay tarlalarından kaçarak aşağıda ki evimize indik. Dereler geldi çay tarlalarında mahsur kalanlar var yardım talep ettik” dedi. 

‘PAZARTESİ SABAHINA KADAR SÜRECEK’
Rize İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk, sağanak yağışların yarın sabaha kadar süreceğimi belirterek şunları söyledi: “Dün gece başlayan yağmurlar ilimizde etkili oldu. Çok şükür ki kimsenin burnu kanamadı. Sağanak yağışlardan dolayı kapanan yollar var. Yetkililer bu yolların açıklaması için çalışıyor. Tedbir amaçlı birkaç evi boşalttık. Yağmur son 24 saatte metrekareye Kalkandere’ye 100 Güneysu ve Çayeli ilçelerimize 80 merkezde ise 70 kilogram düştü. Biz vatandaşlarımızı yine uyarıyoruz. Yağmur Pazartesi sabahına kadar sürecek. Dikkatli olmalarını istiyoruz.” dedi.

 

Haber :

Hangi futbolcu hem Rizespor hem de Beşiktaş'ta forma giymemiştir?

Yorum Yap