Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, düğün, nişan ve asker uğurlama gibi mutluluk ve gurur günlerinde silah ve havai fişek gibi patlayıcı maddelerin kullanılmasıyla yaşanan bu güzelliklere gölge düşürmesini istemediklerini belirtti. Silahın bir eğlence ve kutlama aracı olmadığını vurgulayan Aksoy, havai fişek kullanımı konusunda da uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar

'Havai fişekler patlayıcı madde ihtiva eden ve ehil kişiler tarafından usulüne uygun kullanılması gereken maddelerdir ve bu maddelerin izinsiz, zamansız ve uygunsuz kullanılmasından ötürü halkımızda korku, heyecan ve panik yaşanmakta, halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir. Havai fişek atılmasıyla oluşan gürültü ve ışığın yarattığı panik nedeniyle her havai fişek atımında yüzlerce kuşun öldüğü görülmektedir. Ayrıca düğünlerde silah ve patlayıcı maddelerin kullanılmasının ne kültürümüzde ne de dinimizde yeri olmadığı ve uygun da karşılanmayacağı bilinmelidir.'

'SİLAH ÖLDÜRÜR, KEMENÇE, TULUM GÜLDÜRÜR'
Silahla ateş edilmesinin ya da havai fişek atılmasının sadece emniyet tedbirleri ile çözülemeyecek bir sorun olduğuna dikkat çeken Aksoy, 'Rize plisi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdan sivil toplum örgütlerimizden ve özellikle vatandaşımızdan aldığımız destekle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Amacımız düğün sahiplerinin en güzel günlerinin en acı günleri olmaması, toplumumuzun bu tür olumsuzluklarla karşı karşıya kalmamalarıdır. Kutlamalarda silah kullanmayalım. Karadeniz'e özgü en güzel kutlama yöntemi horondur. Horon yaparak kutlamalarımızı yapabiliriz. Silah öldürür, kemençe ve tulum ise güldürür. Silah sadece ve sadece vatanını veya nefsini korumak için kullanılan bir alettir. Onun dışında eğlence aleti değildir.' dedi ve vatandaşların bu uyarıları dikkate almasını istedi.
Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürlerde silah ve havai fişek kullanılmaması yönünde vatandaşlara uyarılarda bulunuluyor.

Editör: Haber Merkezi