Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı

Sokak aydınlatmasından çekilen elektrik hattı ile geceleri otomatik olarak yanan avize, önceki hafta halatı kopunca dereye düştü, kullanılamaz hale geldi.

Köylüler vakıflarının yardımıyla topladıkları para ile bu kez daha büyük ve 28 ampullü satın aldıkları avizeyi köprünün altına yeniden astı. Avize, köprüye monte işlemi ile birlikte köylülere 5 bin liraya mal oldu.

'ŞİMDİ ALTI AYDINLIK, ÜSTÜ KARANLIK KALDI'
Güneyce Köyü Muhtarı İsmail Hakkı Taşdelen, köprünün altına daha önce asılan avizenin kancasının koptuğunu ve dereye düştüğünü belirterek vakfın desteği ile yenisini aldıklarını söyledi. Taşdelen, 'Köy vakfımızın desteği ile kemer köprünün altını
yeniden daha büyük bir avize takarak renklendirdik. Amacımız köprünün tarihini göstermekti. Şimdi altı aydınlık üstü karanlık kaldı. Bunu ilgi çeksin diye yaptık.

Üstünü aydınlatsak zaten önemi yok. Altını aydınlattık ki gelen turistlerin ilgisini çeksin. Köprü yine ilgi odağı oldu. İnternette paylaşılıyor. Gelen turistler avizeyi soruyorlar' dedi. Vatandaşlarda köprünün altına takılan avizenin köylerinin tanıtımı için iyi olduğunu belirterek köprüye ve köylerine bu sayede turistlerin çok ilgi gösterdiğini anlattı.

Editör: Haber Merkezi