Memur Sendikaları (MEMUR-SEN) Rize İl Temsilciliğinin çağrısı ile sivil toplum kuruluğu üyeleri cuma namazı sonrası Sahil Camii önünde toplandı. 100 metrelik Türk bayrağı eşliğinde açtıkları 'Teröre karşı omuz omuza, teröre hayır kardeşliğe evet' yazılı pankart eşliğinde yürüyen yaklaşık 600 kişilik grup 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Memişağa Belediye Parkı'nda toplanan gruba Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Memur Sen Rize İl Temsilcisi Resul Usta'da eşlik etti.

Burada açıklama yapan Memur-Sen Rize İl Temsilcisi Resul Usta, teröre karşı tek ses, tek yürek olduklarını belirterek ülkenin birliği ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DEAŞ, FETÖ başta olmak üzere her türlü terörü lanetlediklerini belirtti.
Usta,'Türkiye, büyük bir dirilişi, yeniden şahlanışı, küllerinden yeniden doğuşu yaşıyor, ekonomide tarihi nitelikte başarılar elde ediliyor, refah artıyor, yatırımlar ülkenin dört bir yanında hızla yükseliyordu. Yıllardır inkar edilen, ihmal edilen, ertelen haklar tek tek teslim ediliyor; her kesim için özgürlükler genişliyor; vesayet geriletiliyor, millet, hem birbiriyle, hem de devletiyle kucaklaşıyor, helalleşiyordu. Türkiye mazlumların sesi oluyor, Müslümanlar başta olmak üzere yeryüzündeki tüm mağdurların haklarını cesaretle savunarak coğrafyasında yıldızını daha güçlü parlatıyor, küresel bir umut ışığı haline geliyordu. Her şeyden önemlisi, binlerce canımızı, gencecik fidanlarımızı bizden koparan terör belasına karşı kararlı bir duruş sergileniyor; Türk ve Kürt'ün ezeli kardeşliğini tamir adına cesur adımlar atılıyordu. İşte tam da böyle bir atmosferde, önce Gezi Olaylarıyla, 6-8 Ekim Kobani olaylarıyla 17-25 Aralık girişimleriyle ve son olarak, 15 temmuz darbe girişimleriyle ahlaksızlar hiç durmadılar ve bu millete hiç aman vermediler.

Türkiye'nin kutlu yürüyüşü, büyüyen ekonomisi, küresel yatırımları, artan refahı, güçlenen toplumsal yapısı, 78 milyonun kardeşliği hedef alınmaktadır. Yurtiçinde ve yurtdışında yapılan algı operasyonlarıyla istikrar zedelenmeye çalışılıyor.. Yalan haberlerle, dezenformasyonla, sistemli saldırılarla, Milli birliğimize ve kardeşliğimize yönelik tehditlerleönümüz kesilmeye ve diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Bölücü terör örgütleri, adeta Türkiye düşmanlarından talimat almışçasına, alçakça ve kahpece, polisimize, askerimize, sivil vatandaşlarımıza saldırmaya, kan akıtmaya devam ediyor. Ne acıdır ki, bölücü terör örgütleri her gün kan akıtırken, bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve bazı medya kuruluşları, teröre karşı tek yürek olmak, teröre karşı onurlu bir duruş sergilemek yerine, aleni ya da gizli şekilde teröre ve terör örgütlerine destek vermeye başladılar. Şahsi ikbal ve çıkarlarını devlet ve millet önüne koyanlar, her çözüm önerisine, sorumluluk üstlenmek yerine 'hayır' diyenler, TBMM çatısı altında terörü savunanlar, dini yapılanma görüntüsü altında vatanına ihanet edenler, her gün yalan haber yaparak kamuoyunu yanıltanlar, çirkin iftira ve ithamlarıyla Türkiye'yi dünyaya farklı şekilde yansıtanlar aynı hizada buluştular ve terörü aklama, teröristi perdeleme, gerçek suçlu ve sorumluyu gizleme çabası içine girdiler. Bizler, bu toprakların ve bu milletin sevdalıları olarak, oynanan oyunu çok net görüyor, bu kirli senaryoyu çok yakından takip ediyoruz. Teröre karşı insani ve vicdani dik duruş sergilemesi gerekenlerin, hedef saptırarak, terörü ve teröristi nasıl koruduğunu, kolladığını, gerçek sorumluları nasıl perdelediğini ibretle izliyoruz. Asla Unutulmamalıdırki; Bu ülke sahipsiz değildir. Vatanımız, toprağımız, değerlerimiz, inançlarımız, kardeşliğimiz asla sahipsiz değildir. Milletin iradesi ve duası, doğrudan doğruya ülkemizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan bu kirli oyunları yine bozacaktır.

Hepimizin ortak hayali, çocuklarımıza daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye bırakmaktır. Bizler; devletimize, milletimize ve demokratik, sosyal hukuk devlet yapımıza karşı girişilen her türlü hukuksuz ve şiddet içeren eylemin karşısındayız.

Vandalizm ve eşkıyalık, hiçbir şekilde mazur gösterilemez, meşru kabul edilemez; hak arama metodu olamaz. Sıkıntılar ve talepler, sokak barbarlığıyla değil, demokratik usullere göre ifade edilmelidir. Sokak terörü, sadece ülkemizdeki istikrara ve huzura zarar vermekle kalmaz, ekonomiyi de olumsuz etkiler. Özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde son yıllarda canlanan yatırımlar zarar görür. Bundan da en büyük zararı bölge insanımız ve ülkemiz görür. Huzur ve istikrar, herkesin kendi işine odaklanabilmesinin ön koşuludur. Milletimizin daha müreffeh ve huzurlu olmasının yolu da buradan geçer'.

Ülke üzerinde oynanan oyunların kardeşlik ruhu ile hareket edilerek bozulacağınainanmaktayız. 'Geçmişte farklılıklarımızın, ayrılıklara dönüştürülmeye çalışıldığı karanlık günleri ve üzerimizde oynanan kirli oyunları hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Şurası çok açık ki, bugün de birileri ülkemizde kardeş kavgası başlatmak, birlik ve bütünlüğümüzü bozmak istiyor, kirli bir oyun tezgahlıyor. Çok net ifade ediyoruz, millet olarak bu oyunu bozmak zorundayız.



Şehirlerimizde huzurun hakim olmasını sağlamak, Türkiye'nin birliği ve kardeşliğini her türlü çatışmadan uzak tutmak hepimizin görevidir. Özellikle de, ülkemiz için büyük önem taşıyan huzur ve kardeşlik sürecinin akamete uğramaması için dikkatli ve aklıselimle hareket etmeliyiz. Ülkemizde sahnelenmeye çalışılan bu oyun karşısında, toplumun tüm kesimlerini sabırlı, sorumlu ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Çatışmalarla israf ettiğimiz toplumsal enerjinin farkına varmalı ve Türkiye için, ortak geleceğimiz için çalışmaya devam etmeliyiz. Bu topraklarda bin yıllık bir medeniyetin nesli olan bu millet, bunları aşacak, oynanmaya çalışan kirli oyunu bozacak güce ve azme sahiptir. Bu ülke, tüm bu coğrafyanın huzuru için bugüne kadar maddi manevi her türlü katkıyı vermiştir; bundan sonra da vermeye devam edecektir. Bizler hep birlikte, daha güzel günlere doğru birlikte yürümeye devam edeceğiz. 78 milyon bu yolda kenetlenmelidir. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin.'



Usta açıklamasına şöyle devam etti; İstanbul Şehitler tepesinde polisimize yapılan hain saldırı başta olmak üzere bölücü terör örgütleri tarafından Türkiye'mizin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Şehit olan güvenlik görevlilerimize,vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Yapılan hain saldırılar, Türkiye'ye, Türkiye'nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmıştır. Son dönemde yoğunlaştırılmak istenen terör saldırıları terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatlarıdır. İçeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü engelleyemeyecektir. Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütleri hedeflerine ulaşamayacak, gelecek umudumuzu söndüremeyecektir. Gün; içeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerine, teröre; küresel şer şebekelerinin kanlı senaryolarında rol alan figüranlara karşı topyekûn el ele, omuz omuza olma günüdür.

Rize halkı olarak çağrımız şudur: Türkiye'nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için birlik olalım. Terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapanlara karşı ortak hareket edelim, bin yıllık desende, 1400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşalım.



Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha vatanını, milletini hain saldırılara karşı korumak için Şehit olan polislerimiz ve askerlerimizi bir kez daha rahmet'le minnetle anıyoruz; milletimizin birliğine, dirliğine kasteden teröristleri ve onları destekleyenleri lanetliyoruz.
Bu Vefa yürüyüşümüzde katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız. Bize eşlik ettiğiniz, destek verdiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki bizimlesiniz diyorum. İyiye, doğruya kardeşliğe çağrı temelli dik duruşumuz daim olsun… Hakikatle, Medeniyetle Bağımızı Yeniden İnşa yolculuğumuzda ALLAH yar ve yardımcımız olsun diyor, Allah'ın selamının, rahmetinin ve bereketinin hepimizin üzerinize olmasını diliyor, Bu meydanı hınca hınç dolduran sizlere şahsım ve Rize sivil Platformu ailesi adına saygılarımı sunuyorum.'dedi.

Hamsi İhracatında Sona Doğru Hamsi İhracatında Sona Doğru

Editör: Haber Merkezi