Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Asılsız haber yapan site sorumluları Aksoy`a 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Aynı haberle ilgili açılan ceza davası ise sürüyor.

İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Çankırı Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Rize eski Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy hakkında Rize'de yayın yapan yerel bir İnternet haber sitesi 'Kızı ODTÜ eylemcisi, kendisi Erdoğan düşmanı' başlığı ile haber yayınladı. Hayatı FETÖ örgütü ile mücadele ile geçen Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy'un Rize'ye atandığı dönemde FETÖ'nün yayın organı TR724 adlı bir haber sitesinde yalan bir haber yayınlandı. O haberde Aksoy'un Erdoğan düşmanı olduğu öne sürülmüştü. Aynı haberde Aksoy'un kızının sözde ODTÜ'de bazı eylemlere katıldığı iddia edilmişti. Bu haberle ilgili o dönemde hukuksal girişim başlatan Aksoy, haberin kaldırılmasını sağlamış, aynı zamanda yalan haberi yapan site Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy'dan özür dilemişti. Bu haberle ilgili hukuksal süreç devam ederken aynı yalan haberi kaynak gösteren Rize'deki sözde haber sitesi kendi yorumlarını da katarak insanların kişilik haklarını yok sayan habercilik etik ve ahlakı ile bağdaşmayan bir haber yayınladı.

KAMUOYUNDA İNFİALE NEDEN OLDU
Rize'de kamuoyunda ciddiye alınmayan sitenin iki sahibi yaptıkları bu yalan haber kamuoyunda infiale neden oldu, haber kamuoyunda büyük tepki topladı. Yalan habere sosyal medyada yorumlarla tepkiler gösterilirken çeşitli siyasi parti, dernek ve sivil toplum kuruluşları da yalancı site sahiplerine tepki göstermişti. Rize Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu'da asılsız habere tepkisini sert bir açıklama ile dile getirmişti.

TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM EDİLDİ
Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, hakkındaki haberle ilgili açtığı tazminat ve ceza olmak üzere 2 ayrı davada mahkeme tazminat davası ile ilgili kararını verdi. Mahkeme yalan habere karşı haber sitesi sahiplerinin 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Aksoy'un açtığı ceza davası ise devam ediyor. Hukukçular, asılsız haberle ilgili site sahiplerinin hapis yada ağır para cezası alacağı görüşü bildirdi.

AKSOY BÖYLE VEDA ETMİŞTİ
Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy Rize'den ayrılmadan önce sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında '34 yıldır fetöcü hainlerin iftira ve kumpaslarına maruz kalıyorum. Netice; iftiracıların hepsi cezaevinde, uşakları mahkemede hesap verecek. Ben mi? Çok şükür dimdik ayaktayım. Bu iyilerle kötülerin savaşı. Aynı tarafta olan insanları birbiriyle savaştıramazsınız. İyilik her zaman kazanır. Biz aile ve devlet terbiyesi almış insanlarız. Nerede ihtiyaç var ise ve nerede uygun görülürse orada var gücümüzle çalışırız. Rizeli dostlarımız, büyüklerimiz ve kardeşlerimiz, benden nöbeti devralacak kardeşim de aynı azimle göreve devam edecektir.'

Editör: Haber Merkezi