Gerekçeli karara göre İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nin tiyatro salonunda ışık ve ses ayarı sorumlusunun olmadığı, yetkisiz kişilere ışık ayarı yaptırıldığı belirlendi. Lise son öğrencisi Yılmaz'ın daha önce çatıya hiç çıkmadığı halde genci yönlendiren tiyatro eğitmenine ve teknik sorumluya toplam 36 bin 400 TL para cezası verildi. Ceza 24 taksitte ödenecek. Rize'de lise son sınıfta okuyan Ercan Yılmaz, tiyatro eğitmeni H. Semiz'in ekibinde gönüllü şekilde rol alıyordu. Rize Belediyesi, iki yıl önce Ramazan etkinlikleri kapsamında Semiz'den oyun hazırlamasını istedi.

Semiz, 'Kavuklu ile Pişekar' adlı oyununu 15 Haziran 2016'da İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sergilemek üzere kolları sıvadı. Oyunun oynanacağı sabah tiyatro grubu kültür merkezine geldi. Semiz, ekibin ışıkçısı ayrıldığı için Yılmaz'a ışık ve ses düzenlemesi görevi verdi. Teknik Sorumlu İ. Karaosmanoğlu da sahnenin üzerinde kedi yolu diye adlandırılan kemere çıkıp ışıkların ayarlanmasını kimin yapacağını sordu. Yılmaz, 'Ben' dedi. Karaosmanoğlu 'Daha önce çıktın mı?' diye sordu Yılmaz, 'Ne olacak, öğrenirim' diye yanıt verdi. Karaosmanoğlu, 'Girişte kulaklık var. Onu tak, ben seni yönlendireceğim' diye konuştu. Karaosmanoğlu'ndan anahtarı alıp tavana çıkan Yılmaz, fark etmeden suntaya bastı. Suntanın kırılmasıyla koltuklara düşen Yılmaz, beyin kanaması sonucu can verdi.

Rize’de Trafik Kazası: 2 Ölü, 3 Yaralı Rize’de Trafik Kazası: 2 Ölü, 3 Yaralı

Rize 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan keşifte, kedi yolu denilen kısmın karmaşık bir yapıda ve ışığın açılmaması halinde zifiri karanlık olduğu saptandı. Daha önce ışık ayarı yapmamış bir kişinin rahatlıkla hareket edemeyeceği belirtilerek, 'Zemini 65 santimetre genişliğinde olup 90 santimetre yüksekliğinde korkuluğu bulunan kısımdan çıkılması halinde zeminin çökebileceğini öngöremeyeceği' vurgulandı. Merkezde ışık sorumlusunun olmadığı, ışık ve ses ayarının tiyatro ekipleri tarafından yapıldığı anlaşıldı. Daha önce ışık ayarının yetkisiz kişilerce halledildiği belirlendi. Dava, 12 Temmuz'da bitti. Semiz ve Karaosmanoğlu'na 'taksirli ölüme neden olmak' suçundan ayrı ayrı iki yıl altı ay ceza verildi. 24 taksitte ödenmek kaydıyla toplam 36 bin 400 TL para cezasına çevrildi.

İsmail Saymaz/Hürriyet

Editör: Haber Merkezi