Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek

Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak`ın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Enerji SA CEO`su Kıvanç Zaimler ile davetliler katıldı. 275 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezi 14 ilde 20 milyon nüfusa çağrı hizmeti verecek.

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak , Karadeniz'in yağışlı ikliminin doğasında var olduğunu belirterek Rize'nin aynı zamanda baba ocağı olmasından dolayı ayrı bir güzel bir memleket olduğunu ifade etti. Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki yurt yangınında hayatını kaybeden 11 öğrenci ve 1 yurt görevlisine rahmet dileyen Bakan Albayrak , 2016 yılı mayıs ayında enerji piyasalarında elektrik dağıtım sektörü içerisinde hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinin çıtasının bir üst noktaya taşımak için önemli kararlar alındığını hatırlattı ve şunları söyledi:

'Bu önemli adımlardan biri çağrı merkezleri aracılığı ile vatandaşların, tüketicilerimizin elektrik kullanan vatandaşlarımızın bu hizmet kalitesine duydukları ihtiyacın karşılanması noktasında yüksek düzeyde bir standart düzeyi getirildi. Bunlardan biri burada açılışını gerçekleştireceğimiz çağrı merkezi. Rize özelinde de ayrı bir anlam ifade ediyor. Toplam 275 şehrin insanına önemli bir düzeyde istihdam oluşturduğu gün bugün. Enerji SA ailesine hakikaten bu güzel ortam ve iş imkanı için teşekkür ediyorum.'



Türkiye enerji piyasaları önümüzdeki dönemde ülkemizin ekonomisine bağlı olarak gerekli alt yapı ihtiyacını ve yapısal düzenleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atmaya devam edeceklerini ifade eden Albayrak 'İletim hattı alt yapısının iyileştirilmesinden teknik düzeyde istihdam sayısının artırılmasına kadar şikayetlere müdahale sürelerinin Avrupa Birliği standartlarının bile ötesinde mükemmellik kalite ödülü standartlarının bile ötesinde mükemmellik kalite ödülü standartlarına çekilmesine kadar bir çok anlamda adımlar atacağız. Bir olacak. Ama önümüzdeki 2020'ye kadar ki 5 yıllık tarife döneminde tüm bu çerçeveyi gerçekleştireceğiz. Esiklikler yok mu?. Var. Ama şundan vatandaşlarımız müsterih olsun. Ben bakanı olarak her gün işin üstündeyim. Bugünümüz dünümüze denk olmayacak. Bugün dünden daha iyi yarından bugünden iyi olacak. Müşteri memnuniyeti ve kalitesi açısından, alt yapı yatırımları noktasında size sunulan milletimize sunulan hizmetin daha yukarıya taşınması noktasında. Burada tabii üçlü bir kazan kazan sistemi öngörüyoruz. Hem vatandaşımız bu kalitenin artmasına dayalı mutlu olacak ve kazanacak hem firmalarımız bu kurumsallaşma, alt yapı iyileştirilmesi ve şirket marka değerlerinin yükselmesine dayalı olarak firma değerleri artacağı için uluslararası anlamda değer kazanacak hem de biz devlet olarak sizlerden aldığımız yetkiyi size hizmet olarak döndürme noktasında görevimizi yerine getirme noktasında kazanmış olacağız.' dedi ve Rize'ye güzel bir açılışla ekonomisi ve istihdamına katkı vermekten dolayı çok memnun olduğunu ifade etti.
Bakan Albayrak ve beraberindekiler kurdele keserek açılışını gerçekleştirdiği Çağrı Merkezi'ni gezdi.

Editör: Haber Merkezi