Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Bülent Öztürk ve çok sayıda Gaziantepli turizmcinin katıldığı toplantıda turizmde iş birliği konusu gündeme alındı.Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi kapsamında RİZEM Kültür ve Turizm Derneği üyeleri Gaziantep'e gittiler. Gaziantepli turizm acenteleri ile görüş alışverişinde bulunan dernek üyeleri, Gaziantep'in turizm potansiyeli ve Rize'ye yapılacak turlar konusunda yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Bülent Öztürk, 'Eskiden yolculuklar zahmetliydi, telefonlar kıymetliydi. İnsanlar bir yerden bir yere kolayca gidemiyordu. Ama 2000'li yılların başında, iletişimin bu kadar yoğun olarak yaşandığı zaman dilimi içerisinde artık yolculuklar bir zahmet olmaktan çıkıp adeta bir keyif haline dönüşmüştür. Bu toplantımızın amacı Türkiye'nin en kuzey doğusunda yer olan kentimiz Rize ile Güneydoğu Bölgesi'nin güzide kenti Gaziantep ile aralarında köprü oluşturmak, birbirimizi tanımak, iki ilin turizm potansiyelini acentelerimize tanıtmak ve karşılıklı gidiş-gelişi artırmak. İnsanlar bir yeri görmeden sevemez. Her ne kadar burada Rize'nin tanıtımlarını da izlesek, şehri gördüğümüz zaman daha farklı seviyoruz. Gaziantep'ten birçok acentemiz Karadeniz'e turlar yapıyor. Bu toplantı neticesinde Rize'den acentelerin Gaziantep'e daha çok tur düzenlemesini ümit etmekteyiz' dedi.

Trafik Kazası, 4 Yaşındaki Zeynep’i Ailesinden Ayırdı Trafik Kazası, 4 Yaşındaki Zeynep’i Ailesinden Ayırdı

6 İLİ KAPSAYAN GEZİ
RİZEM Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, 'Rize'den Gaziantep'e İçişleri Bakanlığımızın bir projesi olan Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprüsü'nü gerçekleştirmek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ait 6 ili kapsayan geziye çıktık. İlk durağımız Gaziantep. Proje kapsamında 6 ili gezeceğiz. Bu illerle beraber Doğu Karadeniz'e köprü kuracağız. Turizmin değer taşları acentelerimizle beraber bu projeyi gerçekleştireceğiz. Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni birbirine bağlayacak olan en önemli projemiz Ovit Tüneli, 14 bin 700 metre ile dünyanın ikinci büyük tüneli olacak. Gaziantep'ten 10-12 saatte Rize'ye ulaşacağız. Bu proje, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge insanını sahile indirecek bir projedir' diye konuştu.

'BÜYÜK ACENTELERE DAHA FAZLA YER VERİLİYOR'
Gaziantep Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, 'Turizm alanında Rize ve Doğu Karadeniz'e gidince yaşadığımız en büyük sorun, otellerin dolu olması ve odaların büyük turizm acentelerine verilmiş olması. Sınırlı sayıda otel var ve bireysel acentelerin müşterilerine kalacak yer imkanı kalmıyor. Belli bir kotanın şehir dışından gelen bireysel acente müşterilerine ayrılmasının doğru olacağını düşünüyorum' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi