KOSGEB Veritabanına kaydı olan ve güncel KOBİ Beyannamesi onaylı işletmelere, uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla 50.000 TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı 2016 yılı içerisinde yürütülmüş ve ilimizde krediye 1310 adet KOBİ başvuruda bulundu.

ÖLÇEK GURUBUNA GÖRE DESTEK
KOBİ'lerin KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinden daha yaygın ve adil şekilde yararlanabilmesinin sağlanması amacıyla, TÜİK verilerine göre ildeki işletme sayısı esas alınarak il kotaları belirlenmiş ve belirlenen il kotası içerisinde de ölçeklere göre dağılım esasına göre başvuruların değerlendirilmesi yazılım sistemi tarafından yapılmıştır. Başvuru yapan KOBİ'lerin ölçek grubuna göre tespitinde; mikro Ölçekli İşletmelere yüzde 93, küçük ölçekli işletmelere yüzde 6, ve orta ölçekli işletmelere yüzde 1 kota ile destek verildi.

Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu

SMS VE EPOSTAYLA BİLGİ VERİLDİ
Bu kota uygulamasında; her ölçek grubu kendi içinde çalışan sayısına, bunun da eşit olması halinde net satış hasılatına göre yazılım sistemi tarafındanyüksekten düşüğe doğru sıralanarak başvuru sıralaması oluşturulmuştur. Başvuru sıralamasına göre asil listede yer alan 15 bin KOBİ'ye bankalara başvurmaları gerektiği sms ve e-posta ile bildirildi.

BEYANNAMESİNİZİ GÜNCEL TUTUN UYARISI
KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı için ayrılan ödenek 2016 yılı bütçesinden karşılanacak. KOSGEB destek ve hizmetlerinden yararlanmak isteyen işletmeler için KOSGEB Veritabanına kayıt ve KOBİ Bilgi Beyannamesi güncelleme işlemleri ise yıl boyunca devam etmekte. 2017 yılı ve sonrasında benzer programlar uygulanabileceğinden, işletmelerin KOBİ Bilgi Beyannamelerinin güncel olması önem arz etmekte olduğu bildirildi.

Editör: Haber Merkezi