Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise, Türkiye'nin çok zor bir seçimi geride bıraktığını belirterek, ' Artık eski Türkiye devrinin kapandığı gün bugündür. Bütün desise yalan ve iftiralara rağmen Aziz Türk milleti adam gibi durmasını bildi. Rize bir kez daha Cumhurbaşkanını mahcup etmedi. Rizeli hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz.' dedi. Her seçimde Türkiye 1.'si olan ancak bu kez Türkiye 3.'sü olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de referandum sonuçları horonlar eşliğinde kutlandı. 16 Nisan referandumunda Türkiye'de yüzde 51.4, Rize'de ise yüzde 75.55 oranında çıkan'Evet' kararı şehirde coşkuyla kutlandı.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne Rize'de'Evet' kararının çıkmasının ardından sokaklara inen vatandaşlar horon eşliğinde kutlamalar yaptı.

Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu



Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda vatandaşlarca yapılan kutlamalara AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak ve AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da katıldı.
AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, seçim sonuçlarının bir kez daha kaybeden ve kazananların safını gösterdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
'Terör örgütleri kaybetmiştir, Türkiye düşmanları kaybetmiş, Türkiye sevdalıları kazanmıştır. Bu süreçten sonra bize düşen görev 'hayır' diyen kardeşlerimizi de kucaklayarak bütüncül bir yapı ortaya koyabilmektir. İnşallah bu süreçten sonra yeniTürkiye'nin oluşması için hep birlikte katkı vereceğiz.'

Milletvekili Osman Aşkın Bak konuşmasında Rizeli'nin Kaçkar Dağları gibi dimdik bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durduğunu söylerken Milletvekili Hikmet Ayar da çetelerin ve terör örgütlerinin bu seçimde kaybettiğini, Türkiye'nin geleceğe daha iyi bakacağını belirtti

Son olarak konuşan Milletvekili Hasan Karal ise, Türkiye'nin çok zor bir seçimi geride bıraktığını belirterek, 'Türk siyaseti için tarihi için bir milat günüdür. Artık eski Türkiye devrinin kapandığı gün bugündür. Bundan sonra yarın sabahtan itibaren yeni Türkiye'nin güneşi ile beraber doğacağız. Bütün desise yalan ve iftiralara rağmen Aziz Türk milleti adam gibi durmasını bildi. Rize bir kez daha Cumhurbaşkanını mahcup etmedi. Rizeli hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz.' dedi.

DOĞU KARADENİZ'DE 'EVET' SEVİNCİ
Rize'de ve Giresun'da toplanan çok sayıda vatandaş, halk oylaması sonuçlarına göre sandıktan 'evet' çıkmasını kutladı.

RİZE'de, anayasa değişikliği halk oylamasında ezici bir farkla 'evet' oyu açıkmasını Ak Partililer horon tepip havai fişek atarak kutladı.

Tuzcuoğlu Memişağa Belediye Parkı'nda toplanan kalabalık Recep Tayyip Erdoğan şarkısına eşlik etti, kemençe eşliğinde horon oynadı. Kalabalık içinde elindeki bastonuyla tek başına horon oynayan 78 yaşındaki İsmail Yılmaz ilgi çekti. Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı alanda toplanan kalabalık Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine tezahüratlarda bulundu. Konvoy oluşturanlar da araçları ile Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde tur attı. Bir kamyonun kasasına doluşan kalabalıktaki bazı kişilerin Rabia ve Bozkurt işareti yaptığı görüldü.

Giresun'da vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla meydana yürüdü.

Davul ve zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar 'Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan attı.Kutlamalara katılan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, burada yaptığı konuşmada, bugün Giresun'un tarih yazdığını belirterek, il genelinde yüzde 62 oyla anayasaya 'evet' denildiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi