Toplantıya; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Hasan Karal, Ak Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Rize'deki sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

Toplantıda açılış konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Avcı, 'Öncelikle toplantımıza katıldığınız için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu toplantıyı özellikle borsada yaptık. Çünkü toplantımızın gündeminin özellikle çay olmasını istedik. Rizemizin sorunlarını ve çözüm önerileri konuşacağımız bu toplantıların belirli periyotlarla devamını yapacağız' dedi.

Biz Birlikte Daha Güçlüyüz
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, ' Biz birlikte daha güçlüyüz. Sizler buranın dinamiklerini daha iyi biliyorsunuz. Rize'nin sorunlarını burada tartışıp, hangi çözüm daha iyi olacağını konuşacağız. Rize'nin geleceğine yönelik planlama yapacağız. Ben inanıyorum ki sizlerin önerileriyle güzel sonuçlar çıkar. Üç ayda bir bu toplantıları tekrarlayacağız. İnanıyorum ki hedeflerimiz doğrultusunda önemli projeler yapacağız' dedi.

Çay Sanayisini Kazan Kazan Sistemiyle Geliştireceğiz
Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, 'İlimizin önemli değeri çayı konuşabilmek anlamında bu toplantının burada yapılmasını ben çok istedim. İlimizden genç bir ismin bakan olması bizim için ayrı bir değer. Doğa sporları bakımından önemli olan ilimizde birçok projeler geliştireceğimize eminim. Ama bölgemizde ekonomimizin %80'ini iştigal eden çaya değer katmak istiyoruz. Hedefimiz herkesin memnun olduğu kazan kazan sistemiyle yürüyen bir çay sanayisi istiyoruz. Burada bulunan bütün katılımcılardan ricamız çayla ilgili yapılacak bütün çalışmalarda birlik ve beraberlikle hareket etmektir' dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca; 'Borsa olarak ilimizin gelişimi için bu zamana kadar birçok önemli projelere imza attık. Çay önemli değerimiz dedik. Özellikle Çay Kanunu'nun hayata geçirilmesi, kaçak çayın önlenmesi, Çay İhtisas Borsası'nın işleyişinin desteklenmesi, Çay Çarşısı ve Çay Araştırma ve Geliştirme Projeleri'nin hayata geçirilmesi için Sayın Bakanım desteklerinizi bekliyoruz. Önemli bir konuyu burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Çayımız turizme açılmalı. Turizmle birlikte çay sektörüne önemli katma değer sağlayacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca diğer önemli bir konu gençlerimiz çay tüketmiyor. Gençlerimizde çay tüketim oranlarının artırılması için çalışmalar yapmalıyız. Çaykur'un şu anda halihazırda bir çalışması var. Bu çalışma kafeini azaltılmış çay üretimidir. Bölgemizde çayın değerini arttırmak için bu gibi çalışmalara destek vererek katma değer saplayacak çalışmaları arttırmalıyız' dedi.

Rize'nin Geleceği Bu Toplantılarla Dizayn Edeceğiz
Halim Mete, 'Rize ekonomisinde son yıllarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunlar; öncelikle Ovit Tüneli Orta Anadolu ile bizi buluşturacak. Ayrıca Lojistik merkez, hava alanı, organize sanayi bölgesi, yapılan yollar, beş yıldızlı oteller ve AVM inşaatı çalışmaları. Bunların hepsi kendi çapında önemli projelerdir. Bu projelerin her biri Rize'nin ekonomisine artı getirecek şekilde değerlendirmek zorundayız. Geleceği bu toplantılarda dizayn etmeliyiz. Rizeli Bakanımız olması bizim için fırsattır. Bu toplantıları periyodik bir şekilde yapmalıyız' dedi.

İşçi Servisinin Altında Kalan Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti İşçi Servisinin Altında Kalan Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti


Rize'de Hizmet ve Turizm Sektörü Gelişmektedir
Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ' Bugün buradaki toplantıda Rize'yi Rize yapan değerli başkanlarımızla bugün buradayız. Bu toplantı Rize'nin sorunlarının konuşulması için bir fırsattır. Rize'nin en önemli değeri tabi ki çaydır. Çayın yanında önemli sektörler vardır. Bunlardan biri turizmindir. Turizmle birlikte ilimizde hizmet ve konaklama sektöründe gelişmeler öne çıkmaktadır. Bizde belediye olarak bu çalışmalara paralel çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz' dedi.

Rize'yi Birlikte Yöneteceğiz, Birlikte Çalışacağız, Birlikte Koşacağız
Hikmet Ayar, 'Rize'yi birlikte yöneteceğiz, birlikte çalışacağız, birlikte koşacağız. Bugün bu program bunun bir parçasıdır. Rizeli bir bakanın burada olması ayrı bir gurur kaynağıdır. Bize bu gururu yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi iletiyorum' dedi.

Hasan Karal, ' Rize milletvekillerinin bir tanesinin Bakan olarak kabineye girmesi Rizemiz için bir avantajdır. Rize'nin gelişimi için yapılan projelerde bu avantajı iyi kullanmalıyız. Hizmetlerin arttırılması açısından Bakanlık bir güçtür. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Meclis Başkanımız ve Sayın Bakanımız'la Rizemiz daha da güçlü olacaktır' dedi.
Toplantı sonunda Borsa Başkanı Erdoğan Bakan Osman Aşkın Bak'a hediye takdiminde bulundu.

Editör: Haber Merkezi