Türkiye Dağcılık Federasyonunun (TDF) desteğiyle Rize'den Erzurum'un Uzundere ilçesine gelen Rize Kaçkar Dağcılık Spor Kulübü mensubu 15 dağcı, ilçedeki 'Kaya Tırmanış Bahçesi'nde kamp kurdu.

Ordu İçin Fırtına Uyarısı Ordu İçin Fırtına Uyarısı

Dağcılar burada 1 hafta boyunca kaya tırmanışı ve yaz temel gelişimi eğitimi gibi çeşitli eğitimler alarak, TDF'nin ileri seviye dağcılık eğitimlerine katılacak.

TDF Antrenörü ve Rize Kaçkar Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağcılık eğitiminin 8 ayaktan oluştuğuna dikkati çekerek, 'Söz konusu eğitimin 4'ünün temel yaz eğitimi kampı, diğer 4'ünün ise kış kampı olduğunu söyledi.

İlk yaz kamplarını Rize'de yaptıklarını anlatan Ayhan, 'İkinci kamp için kaya kullanmaya ihtiyacımız vardı. Rize'de bitki örtüsü kayaları kapattığı için kaya kullanma imkanımız olmadığından kulüp olarak yaz gelişim kampımıza burada girdik.' diye konuştu.

Ayhan, Uzundere'de yapacakları kampta sporcuları eksiksiz şekilde yetiştirmeyi hedeflediklerini aktararak, 'İleri kaya eğitimlerinde ise federasyona eksiksiz gitmelerini istiyoruz. Bunun yolu da bu bölgeyi ve kayayı kullanmaktan geçiyor. Karadeniz bölgesinde böyle şansımız yok. Kampımız 1 hafta sürüyor bu süreçte bütün eğitimleri veriyoruz. 11-24 yaş grubunda sporcularımız var.' ifadelerini kullandı.

- Uzundere, dağcıların parlayan yıldızı

TDF Buz Tırmanış Kurulu Başkanı Çetin Bayram da Türkiye'de dağcılığın tüm branşlarının yapıldığı yegane yerlerden birisinin Uzundere olduğunu belirterek, 'Rizeli sporcular, dünyaca ünlü dağcıların tırmanış rotalarını açtığı ve Doğu Anadolu'da tek olan Kaya Tırmanış Bahçesi'nde kamp kurdu. Eşi ve benzeri olmayan buz şelaleleri ve uluslararası dağcılık organizasyonlarıyla adını duyuran Uzundere dağcılığın parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.' değerlendirmesini yaptı.

Sporculardan Umut İpekçi de ilçeye yaz gelişim eğitimlerini almaya geldiklerini kaydederek, eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini dile getirdi.

Teknik bilgiler alarak doğaya ayak uydurmayı öğrendiklerine değinen Umut, 'Burada kaya tırmanışı yapıyoruz. Teknik bilgiler alarak tırmanış sırasında kendimizi görüyor ve geliştiriyoruz. Sayımız az olduğu için bol bol pratik yapma imkanı buluyoruz.' açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi