Cumhurbaşkanı kararıyla, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula 76 isim atandı. Politika kurullarına atanan isimler arasında Mehmet Ali Yalçındağ, Alev Alatlı, Prof. Dr. İskender Pala, Murat Bardakçı, Orhan Gencebay, Rasim Özdenören ve Prof. Dr. Ümit Meriç de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula 76 isim atandı.

Hamsi İhracatında Sona Doğru Hamsi İhracatında Sona Doğru

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 21'inci maddesi gereğince politika kurullarına yapılan atamalarda Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulunda Rize Dr. İsmail Safi'nin de ismi yer aldı.

İsmail Safi Kimdir?

1968'de Rize'de doğdu. Baba adı Yunus, anne adı Rukiye'dir.

Siyaset Bilimi Uzmanı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Milli Güvenlik Akademisinden mezun oldu.

Fatih ve TOBB Üniversitelerinde siyaset üzerine dersler verdi. Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Örgütü (ICAA) Türkiye Milli Komite Başkanlığı, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Genel Başkanlığı, Uluslararası Karadeniz ve Hazar İşbirliği Vakfı (BSCSIF) Türkiye Direktörlüğünü yaptı. İngiltere'de Conservative Party ve ona yakın NGO'lar üzerine çeşitli çalışmalarda bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Yayınlanmış 1 kitabı bulunmaktadır. Avrasya ve Türk Dünyası çalışmalarından dolayı Azerbaycan Uluslararası Bilimler Akademisince 'Fahri Profesör'lük unvanına layık görüldü.

24. Dönemde İstanbul Milletvekili olan Safi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanlığına seçildi. İngilizce bilmektedir.

Editör: Haber Merkezi