İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında açılan Balık Ağları Tamiri ve Donamı Kursuna 20 kadın balıkçı katılarak başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanmıştır.

Otobüs Şoförünün Burnunu Kırdılar Otobüs Şoförünün Burnunu Kırdılar

Projenin sürdürülebilir olması, kursta başarılı olan kadınlara örnek oluşturulması amacıyla İzmir İline 11-13 Ekim 2017 tarihleri arasında teknik gezi yapılmıştır. Kursta başarılı olan 7 kadının ve İl Müdürlüğümüz 4 teknik personelinin katıldığı teknik geziye İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teknik personelleri de katılmıştır.Teknik gezi kapsamında MORE AQUACULTURE adlı Balık işletme tesisi ve EMEL Balık ve Balık Ağı adlı işletmeler ile S.S.Urla İskele Su Ürünleri Kooperatifi, balıkçı barınağı ve mezat alanı ve İzmir İl Müdürlüğü ziyaret edilmiştir. Temel amacı balıkçılık sektöründe kadınlarında azımsanmayacak bir yere sahip olduğunu ve kadınlar isterse her işi başarabileceklerini gösterip kursa katılanların özgüvenin gelişmesi ve girişimciliğinin artması olan gezide kursiyer kadınlar MORE Aquacultur'de çipura ve levrek balıklarının taze aşamadan başlayarak dondurulmuş ve paketlenmiş bir ürün haline nasıl getirildiğini gözlemleme fırsatı buldular. İşletmedeki üretimin her aşamasının kadınlar tarafından gerçekleştirilmesi de işletmenin örnek yönlerinden biri oldu.

Gezinin en önemli etkinliği olan üretimin her aşamasında kadınların yer aldığı ve balık ağı donamı ve tamirinin yapıldığı EMEL Balık ve Balık Ağları fabrikasına katılımcılar hayran kaldı. Ağ kesim ve dikimi, ağ kafes onarımı, ağ boyama ağ yıkama ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığı 8 dönüm arazi üzerine kurulu olan İşletmenin sahibi olan Emel Aksoy GÜNDEMİR kadınlarla yaptığı sohbette ilimiz kadınlarına örnek olacak başarı öyküsünü anlattı. Evinde ve ufak atölyelerde balık ağı donamı yaparak başladığı işte bugün Norveçlilerle ortak olan bir şirketi nasıl kurduğunu, süreçte yaşadığı zorlukları nasıl aştığını ve hayat tecrübesini paylaştı. Teknik gezi kapsamında Urla da bulunan S.S. Urla İskele Su Ürünleri Kooperatifine misafir olan kursiyerler İlçenin balık mezatını görme, balıkçı barınağını gezme ve kooperatif çalışmaları hakkında bilgi alma fırsatı buldular.


Editör: Haber Merkezi