Bu sezon çeşitli nedenlerle takımına istenen desteği veremeyen yeşil mavili taraftarlar zor günde takımına sahip çıktı. Rize Belediyesi, gazeteciler, sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ile bir araya gelen yeşil mavili renklere gönül verenler takımlarına destek için yürüyüş gerçekleştirdi. Tuzcuoğlu Memişağa parkında toplanan kalabalık dağıtılan yeşil mavili bayraklar eşliğinde Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde yürüyüş gerçekleştirdi. Rizelilerin destek verdiği yürüyüş sırasında hazırlatılan 'Sensiz Olmaz' broşürleri dağıtılarak taraftarlar maça davet edildi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Çaykur Rizespor Kulüp Başkan Vekili Halim Mete'de yürüyüşe katılarak destek verdi.

SPOR Toto Süper Ligde kalma yolunda kaderi bugün belirlenecek olan Çaykur Rizespor'da bir grup taraftar takıma destek yürüyüşü yaptı, vatandaşları maça davet etti.Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda toplanan bir grup taraftar, 'Sensiz olmaz, hayde maça' pankartı açtı, takımları lehine tezahüratlarda bulundu. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Çaykur Rizespor Kulüp Başkan Vekili Halim Mete, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Saffet Mete ile vatandaşların katıldığı yürüyüş Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri boyunca sürdü, başlangıç noktasında sona erdi.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 'Rize'nin hakkı düşmek değil. Bu maçı alacağız inşallah' yorumunda bulunurken Belediye Başkanı Reşat Kasap'ta, 'Rizespor baştan beri çok mücadele veriyor. Bazı şansızlıklar yaşadık. Bugün farkındalık yaratmak ve vatandaşlarımızı maça davet için yürüdük. Yarınki maçı bizi alacağız, gerisini Allah'a havale edeceğiz' değerlendirmesinde bulundu..Çaykur Rizespor Başkan vekili Halim Mete ise 'İnşallah hem 3 puanı alırız hem de ligde kalırız. Sizsiz olmaz diyerek taraftarları maça bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir



SENSİZ OLMAZ
Sahasında Aytemiz Alanyaspor'u yenmesi, Bursaspor'un da Trabzon deplasmanında kaybetmesi ile bir mucizeyi gerçekleştirecek olan Çaykur Rizespor'umuzu bu zorlu maçta yalnız bırakmamak için tribünlerde yerimizi almamız gerekiyor. Rize'nin tanıtımının yanında ekonomisine de büyük katkı sağlayan yeşil mavili ekibimiz için herkesin seferber olması şart. Bugün saat 17:00'da Çaykur Didi Stadyumunda yerimizi alarak takımımıza 90 dakika boyunca vereceğimiz destekle ekibimiz tarihi bir dönemi yaşayacak. Süper Ligde kalmamız için 'Haydi Rize sensiz olmaz' sloganıyla tribüne...



TRABZON'DAN GELECEK HABER ÖNEMLİ
Süper Ligde üst üste 4'üncü sezonunu geçiren ve lige büyük umutlarla başlayan Çaykur Rizespor, istediği sonuçları bir türlü alamadı. Transferde yetersiz kalan ve listesindeki oyuncuları kadrosuna katamayan yeşil mavili ekip 29 haftada sadece 6 galibiyet alabildi. Ligde düşme hattına yerleşen ve haftalar öncesinden kamuoyunda ligde düştüğü gözüyle bakılan Çaykur Rizespor, ligin bitimine doğru yakaladığı çıkışla son 4 haftada 3 galibiyet almayı başardı. Ligde üst sıralardaki takımlarla puan farkını kapatan yeşil mavili ekip, Bursaspor'un yaşadığı kayıpları ile rakibi ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Son haftada Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek yeşil mavili ekip sahadan galip ayrılması ve Bursaspor'un Trabzonspor deplasmanında puan kaybetmesi halinde ligde kalmayı garantileyecek.



KENTTE BÜYÜK HEYECAN VAR
Çaykur Rizespor'un bugün saat 17:00'da Aytemiz Alanyaspor ile yapacağı maç için kentte hafta içi seferberlik başlatılmıştı. Taraftar grupları sosyal medyada maça davet kampanyaları yaptı, Rize Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları takıma destek için yürüdü. Taraftarlar için yeşil mavili bayraklar hazırlatıldı, kentte belediye ses otobüsü de anonslarla taraftarı maça davet etti. Genç yaşlı kadın çocuk herkes tribüne gelerek takımlarını destek olmak için harekete geçti.

Editör: Haber Merkezi