Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleştirilen fuar da birçok Ülke yer almaktaydı.Bunların arasında hem Türkiye'yi hem de bölgemiz olan Rize'yi temsil eden Rizem Kültür ve Turizm Derneği ,bölgemizin farkındalıklarını ,alternatif turizm destinasyonlarını,görsel şölen ve güler yüzlülükleri ile tanıttı.

Soyguncuları Çantadaki Fotoğraf Ele Vermiş Soyguncuları Çantadaki Fotoğraf Ele Vermiş

Ayrıca Rizem Kültür ve Turizm derneği turizm paydaşlarıyla tanışıp B2B görüşmeler yaparak ülkeler arası turizm pazarının gelişimini ve turizmi geniş bir açıdan inceleyip bilgi alış verişinde bulundular.Rizem Kültür ve Turizm derneği başkanı Ramazan AYDOĞAN konuyla ilgili değerlendirmesini şu şekilde ifade etti .

Rizem Kültür ve Turizm Deneği olarak bölgemizin daha fazla tanıtılması turistik açıdan ilgi odağı olması ve bir çok turistin ilimize gelmesi için çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz.Her geçen yıl ile oranla turist sayımız artış göstermekte bu,yapmış olduğumuz ve daha yapacak olduğumuz faaliyetlerimizin karşılığını göstermektedir. Rize için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.Çünkü Kültürel ve alternatif turizm açısından geniş bir yelpazeye sahibiz mükemmel bir doğamız var.Yeşilin maviyle buluştuğu bulutların üstünde durduğumuz bir şehrimiz var. İlimiz; özelliklede yaylalarımız, doğamız ve kültür turları ile dikkat çekmekte Bölgemizi tanıtmak kültürünü yansıtmak turizmi genişletmek amacı ile geldiğimiz Azerbaycan Bakü Uluslar arası Turizm ve Seyahat fuarında Rize'yi geniş bir kitleye tanıtma fırsatı bulduk. Fuardaki standımızı gerek Azerbaycan halkı gerekse diğer katılımcı ülkelerin turizm elçileri tarafından büyük ilgi görmesi ve bazı bağlantıların kurulması bizi sevindirdi. Azerbaycan basın ve medya ekibi standımıza büyük ilgi göstermiş derneğimizin yönetim kurulu ile röportaj yaparak basında yer almamız sağlandı.

Ayrıca Bakü uluslar arası fuarına gelmemizde büyük bir katkısı olan ve bizlere her konuda yardımcı olup ilgi, alakalarından dolayı Azerbaycan müşavirimiz İrfan ÇİFÇİ ve Azerbaycan müşavir yardımcısı Adem KELEŞ'e Rizem Kültür ve Turizm Derneği adına çok teşekkür ediyorum'. Dedi.

Editör: Haber Merkezi