Geleceğin Yazılımcıları Rize'de yetişiyor sloganı ile başlatılan ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın himayesinde yürütülen 'Kodlama Projesi' kapsamında oluşturulan kodlama ve robotik uygulama atölyelerinin bir yenisi de Fındıklı ilçesinde açıldı.
Fındıklı Halk Eğitim Merkezi hizmet binasında oluşturulan kodlama atölyesinin açılışına Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, Fındıklı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, atölyenin oluşturulmasına katkı sağlayan hayırsever işadamı Hasan Kuzuoğlu ve ailesi ile kodlama projesinde görev alan öğretmenler ve diğer yetkililer katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, kodlama ve robotik uygulama atölyesinin açılışında yaptığı konuşmada; 'Artık internet esaslı bir hayata doğru yol alıyoruz. Gelişen ve değişen bu düzende neredeyse internetle, bilgisayarla, kodla ilişkisi olmayan hiçbir şey yok. Hayatımıza akıllı sistemler diye yeni kavramlar girdi. Şuanda belki biz bu kavramı pek algılayamıyor ama dünya gelecekte bu kavramla şekil alacak' dedi.

Gelişen dünyada önümüzde iki seçeneğin olduğunu belirten Vali Bektaş, 'Gelişen dünyada ya senaryo yazan olacağız ya da yazılan senaryolara uyan, ya kodlayıp üreten bir toplum olacağız ya da üretilen teknolojiyi satın alan, tüketen bir toplum olacağız. Biz burada ne yapmaya çalışıyoruz? Bütün çocuklarımızı hızla gelişen bu dünya düzenine hazırlamaya ve analitik düşünme yeteneği kazandırarak kod okuryazarı yapmaya çalışıyoruz' diye konuştu.

Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bu atölyelerde yetişen çocuklarımız geleceğimizi kurgulayacak
Proje kapsamında, beş ve altıncı sınıfa giden bütün öğrencilere kod okuryazarlığı eğitimi verildiğinin altını çizen Vali Bektaş, 'Bu atölyelerde eğitim gören çocuklarımızın bilgisayara bakışları değişiyor. Daha önce bilgisayarı sadece oyun aracı olarak gören öğrencilerimiz, artık bilgisayarın bir üretim aracı olduğunun farkına varıyorlar. Bu atölyelerden eğitim alıp sıyrılan yetenekli çocuklarımız, Türkiye'nin geleceğini kurgulayacaklar. Bu yüzden kodlama projesini çok önemsiyoruz. Projemize destek olan herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kodlama atölyesinin oluşturulmasında katkı sağlayan hayırsever işadamı Hasan Kuzuoğlu adına annesi Aysel ve babası Şerafettin Kuzuoğlu'na Vali Erdoğan Bektaş tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.
Vali Bektaş ve beraberindekiler Fındıklı İlçesindeki kodlama ve robotik uygulama atölyesinin açılışının ardından Pazar İlçesine geçerek burada TOKİ Ortaokulunu ziyaret etti. Vali Bektaş ziyareti esnasında Dyned yabancı dil programı ile eğitim verilen sınıfta öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Kodlama projesi gibi Dyned projesini de çok önemsediklerini belirten Vali Bektaş, 'Milli Eğitim Bakanlığınca hizmete sunulan bilgisayar destekli interaktif dil öğrenme programı Dyned projesine daha yeni yeni başladık sayılır. Çocuklarımızın dokuz sene boyunca bu proje ile dil öğrendiğini düşünün. Hemen hemen hepsi belki çok iyi İngilizce konuşamayacak ama en azında günlük hayatta kendilerini rahatlıkla ifade edebilecek düzeyde İngilizce öğrenmiş olacaklar' dedi.

Editör: Haber Merkezi