Rize'yi görüntüleyen ve kayda aldıkları görselleri ülkelerindeki medya kuruluşlarında aktaran basın mensupları kentin tanıtımına önemli bir katkı sağlamış oldu.

8 İlde Terör Operasyonu 8 İlde Terör Operasyonu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile Ortadoğu, Arap Yarımadası ve MENAR ülkelerinden Rize'ye gelen yabancı medya temsilcileri kenti gezdi. Yabancı basın yayın kuruluşlarının Türkiye temsilcileri geldikleri Rize'de kentin doğal güzelliklerine hayran kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu ilçesini ziyaret eden yabancı basın mensuplarını burada Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Halil Turan ile Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini ziyaret eden gazeteciler ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne giderek el işlemeli ürünlerin yapılışını inceledi.

RİZE'Yİ ÜLKELERİNDE TANITTILAR

Rize'nin çayı, turizm değerleri, kültürel varlıkları, tarihi dokusu, turizm destinasyon alanları ve yöre mutfağının zengin çeşitlerini yabancı medya kuruluşları aracılığı ile dünyanın farklı coğrafyalarına ulaştırıldı. Avrupa ve Ortadoğu coğrafyasında ki farklı kültürleri yaşayan medya temsilcileri Rize yöresinin kültürü ile tanışarak buradaki tanık oldukları doğal güzellikleri ülkelerindeki yazılı ve görsel yerel medya kuruluşlarına aktardı. Farklı kültürlerin kaynaşmasına da katkı sağlayan ziyaret ile kentin turizm potansiyeli tanıtıldı.

ÇAY FABRİKASINA GİTTİLER, VADİLERİ GEZDİLER
Ziyarette, medya temsilcileri kentin organik çay tarım havzaları, çay fabrikaları, şelaleleri, tarihi kemer köprüleri, yaylaları, dereleri, gölleri ve birbirinden özel eşsiz dokusuyla buluştu. Kaçkar Dağları Milli Parkı, Çat Vadisi'nde yer alan ve Karadeniz Bölgesi'nin 15 metreden dökülen, en yüksek debili şelalesi olma özelliğini taşıyan Palovit Şelalesini ziyaret eden yabancı basın mensupları şelaleye hayran kaldı. Ayder Yaylasına da çıkan basın mensupları Fırtına ve Çat Vadisini gezdi. Rize'ye ilk kez geldiğini anlatan Gazeteci Abdulcabbar Abaras, 'Hayatımda böyle manzaralar hiç görmedim. Bana göre Rize Allah'ın cennetidir. Buna şahit oldum' dedi.

'İLİMİZİN TANITIMI YAPILDI'

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile yabancı medya mensuplarının Rize'ye gelerek 2 gün boyunca kentin doğal güzelliklerini görüntülediğini belirterek kentin Arap dünyasında tanıtımı açısından önemli bir çalışma yapıldığını söyledi. Yabancı medya mensuplarının hayran kaldıkları Güneysu'nun yeni turizm destinasyon alanı olduğunu anlatan Hocaoğlu, ''Çok yakın zamanında önemli turizm yatırımları gerçekleşti. Kıble Dağı Dua Tepesi Camii, Arap Düzü ve Handüzü Yaylası önemli cazibe alanları. Son yıllarda Arap turistler, Kıble Dağı Dua Tepesi'ne çok ilgi gösteriyor. Güneysu yaz döneminde nüfusunun birkaç katı büyüyen bir ilçemiz. Turizmde ciddi bir pay alma yolunda. Önümüzdeki dönemde bu paylar daha da çok artacak. Hem konaklama hem ulaşıma dönük ciddi yatırımlar var. Güneysu başlı başına ilimizin bir destinasyonu. Mesire ve seyir alanları ile il merkezine en yakın yayla olarak önemli bir cazibe merkezi. Güneysu, doğal ve kültürel zenginlikleri ile dini seçenekleri de içinde barındıran bir merkez haline geldi' dedi.

Editör: Haber Merkezi