Su Doldurma Kavgasında 1 Kişi Bıçaklandı Su Doldurma Kavgasında 1 Kişi Bıçaklandı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen seminere AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ekonomi Bakanlığı Müşaviri Sevde Beyazıt Kaçar, Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirmeler Genel Müdürü Arzu Yılmaz, Ekonomi Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürü Murat Yapıcı, RTSO Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ile işadamları katıldı.

Rize'nin ekonomik ve ticari gelişmelerin ele alındığı toplantıda, 2002 yılından bugüne kadar AK Parti iktidarı döneminde Rize'nin ekonomik gelişmesi verilerle ifade edildi. Seminere katılan işadamı ve işletmeciler yaşadıkları sorunlarla ilgili bakanlık yetkililerine bilgiler verirken, bakanlık yetkilileri sorunların minimize edilerek çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Seminerde konuşan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin bir sanayi kenti olmadığını; ancak çay ve turizmin Rize'nin ekonomisine ciddi katkı sağladığını belirterek'Coğrafik şartlar sanayi kenti olmamıza engel oluyor. Geniş arazilerimiz maalesef yok; fakat biz bu olumsuzluğu olumluya çevirmek için farklı sektörlerde kendimizi geliştiriyoruz. Bunların başında turizm geliyor.

Elbette ki çay bizim olmazsa olmazımız. Çay bizim yaşam kaynağımız;ancak turizm bizim hem ekonomik hem de sosyo-kültürel anlamda gelişmemiz için önemli imkanlar sunuyor. Doğamız, yaylalarımız, derelerimiz, yöresel ürünlerimiz bunların bazıları. Burada bizlere önemli görevler düşüyor. Ne kadar doğamızı korursak, ne kadar değerlerimize sahip çıkarsak o kadar ekonomimiz büyür. Bu anlayış hükümetimizin ekonomik politikalarıyla doğru orantılı giderse Rize'miz kalkınır ve gelişir. Dolayısıyla bugünkü seminere katılan ve Rize'mizde onlarca firmamızı ziyaret ederek araştırmalarda bulunan Ekonomi Bakanlığı'mızın değerli müşaviri Sevde Beyazıt Kaçar başta olmak üzere genel müdürlerimiz Aruz Yılmaz ve Murat Yapıcı'ya teşekkürlerimi sunuyorum.' Dedi.

Editör: Haber Merkezi