Geride kalan karşılaşmalarda Çaykur Rizespor'un 5 Akhisar takımının 3 galibiyeti bulunurken, 3 maçta da eşitlik bozulmadı. Maç öncesi istatistiklerde Çaykur Rizespor üstünlüğü gözüküyor. Ç. Rizespor'un attığı 15 gole, Ege temsilcisi 11 golle karşılık verdi.
2010 yılında ilk kez karşı karşıya gelen ve iki takımın 0-¬0 beraberliği ile başlayan 7 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 11 maçta tarafların birbirlerine çokta üstünlük sağlayamadıkları gözleniyor. İki takım en son ligin ilk yarısında Rize'de karşılaştı.

Bu maçta ev sahibi takım maçı 1-0 üstün tamamlayarak 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi. 2015¬-2016 sezonunda oynadıkları iki lig maçında karşı karşıya gelen iki ekip, Rize'de oynanan maçı Akhisar 2-0 kazanırken Manisa'da oynanan maç ise 1-1 berabere tamamlanmıştı.

2012 yılında iki ekip Süper Lig'e çıkmak için final karşılaşmasına çıktı. Bu maçı deplasman takımı Akhisar Belediye 2-¬1 kazanarak Süper Lig'e direk yükselmişti. O sezon Play¬-Off`ta mücadele eden Rize temsilcisi Süper Lig sevincini bir sonraki seneye bırakmıştı.
Süper Lig'in 20. haftasında Pazar günü saat 13.30'da Manisa 19 Mayıs Stadyumu`nda oynanacak olan maçı Bülent Yıldırım yönetecek. İki takımda da maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor.

Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı

DÜDÜK BÜLENT YILDIRIM'DA
Süper Toto Süper Lig'in 20. Haftasında Manisa'da oynanacak olan Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor maçını tecrübeli hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım bu sezon Çaykur Rizespor'un oynadığı Antalya ve Gaziantep deplasman maçlarında düdük çaldı. Rize ekibi bu maçlarda bir beraberlik birde galibiyet elde ederek 4 puanla sahadan ayrıldı. Bu sezon Yıldırım Manisa'da oynanan Akhisar-Beşiktaş maçının da hakemiydi. Bu maçı siyah beyazlılar deplasmanda 2-0 kazanmıştı.

Editör: Haber Merkezi