Süper Lig'den 9 Kulüp PFDK'ya Sevk Edildi Süper Lig'den 9 Kulüp PFDK'ya Sevk Edildi

Süper Lig'in 14. haftasını 10 puan ile 16. sırada bitiren ve ortaya koyduğu başarısız performans ile hayal kırıklığı yaratan Çaykur Rizespor'da tüm gözler Gaziantepspor maçına çevrildi. Yeşil-Mavili takımın Teknik Direktörü Hikmet Karaman, lig ve kupada oynadıkları her maçta çok değişkenlik yaşadıklarını söyledi. Bazı maçlarda takım halinde iyi bir savunma fotoğrafı verdiklerini ifade eden Karaman, 'Özellikle savunma yapan oyuncular ayakta kalmalı. Kendi ceza sahası içinde ayakta kalamıyorsan hata yapıyorsun ve durum rakibin lehine gelişiyor. Bireysel hataları azaltmamız gerekiyor. Ligin başından itibaren böyle hatalar ile birçok maç kaybettik' ifadelerini kullandı.

Oynanan her maçta futbolcuların kaliteleri, oyun içindeki bireysel performansları, sorumlulukları ve oyun içerisinde sorumluluk almalarının çok önemli olduğunun altını çizen Hikmet Karaman, 'Biz zaman zaman bundan imtina ediyoruz. Özellikle deplasman maçlarında sorumluluk almaktan kaçıyoruz ve oyunun kontrolünü rakibe kaptırıyoruz. Bu sorunları çözmek zorundayız. Takım halindeki performansınız yüksek, agresif ve kazanma arzusu üst düzeyde olmalı. Futbolcu her yerde oynamalı. Önemli olan doğru görev verip doğru şeyleri sahaya yansıtmak. Coşkulu ve mücadeleci olmak. Biz özellikle bazı deplasman maçlarını bu duygulardan uzak kaldığımızdan kaybettik' diye konuştu.

Taraftarın gösterdiği tepkiyi küfür ve hakaret olmadığı sürece doğal karşıladığını belirten Karaman, 'Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Beğenir beğenmez. Düşüncelerini ifade edebilir. Buna hoşgörü ile yaklaşıyorum. Ancak şunu da unutmamak lazım. Maç bitmediği sürece hiçbir maç kaybedilmez. Ligde Kasımpaşa ile oynadığımız maçta mağlup duruma düştük ve oyuncu psikolojik olarak baskı altında olduğu için istediğini doğru yapamıyor. Bu yüzden maçın sonuna kadar ona destek olmamız gerek. Ebette maçtan sonra tepkilerini gösterebilirler bunu da saygıyla karşılarım. Şimdi Gaziantepspor ile çok önemli bir maç oynayacağız. Kazanıp yeni bir sayfa açmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi