Maliyetli olan ve çok süre alamayan oyuncular ile yollarını ayıran Süper Lig'in yeni ekibi Çaykur Rizespor Nijeryalı futbolcusu Bright Edomwonyi, Avusturya ligi ekiplerinden Austria Wien'e verdi.

Yeşil-mavili kulüpten yapılan açıklamada, yeni sezon hazırlıkları kapsamında takımdan gidecek ve kadroya dahil edilecek oyuncularla transfer görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

Geçen sezon Avusturya ligi ekiplerinden Sturm Graz'a kiralanan Edomwonyi'nin transferi için bu ülkenin bir diğer takımı Austria Wien ile anlaşmaya varıldığının belirtildiği açıklamada, 23 yaşındaki futbolcunun bonservis bedeli karşılığında gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada, takıma yaptığı katkılardan dolayı teşekkür edilen Edomwonyi'ye bundan sonraki kariyerinde başarılar dilendi.

Çaykur Rizespor önceki sezon devre arasında Avusturya ligi takımlarından Sturm Graz'dan 4 yıllığına kadrosuna kattığı ve bu kulübe 1 Milyon 500 Bin Euro ödeyerek kulüp tarihinde en çok bonservis bedeli ödediği oyuncuların başında yer alan Bright Edomwonyi, geçtiğimiz sezonun devre arasında eski kulübüne kiralanmıştı. 23 yaşındaki Nijeryalı futbolcu Sturm Graz formasıyla 14 karşılaşmada 5 kez fileleri havalandırmayı başardı. Edomwonyi'nin Çaykur Rizespor ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

ÇAYKUR RİZESPOR TRANSFERDE NE YAPTI?

Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi

Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor, bu zaman kadar Ali Çamdalı, Mustafa Saymak ve eski oyuncusu Samudio ile sözleşme imzaladı. Takım ile sözleşmeleri biten Ümit Kurt, Kaya Tarakçı ve kiralık olarak forma giyen Lincoln ve Özgür Çek ile yollar ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi