TFF Başkanlığına Rizeli Aday TFF Başkanlığına Rizeli Aday

Rize deplasmanında daha önce tek galibiyeti olan Kasımpaşa takımı maçın ilk yarısını 1-0 önde kapattı. Oboabona ve Ahmet İlhan yedek soyunurken Yakubu ve Sadene ilk onbirde sahaya çıktı. Evinde son galibiyetini altı hafta önce Gençlerbirliği'ne karşı kazanan yeşil-mavililer bu maçtan sonra Adanaspor beraberliği ve Fenerbahçe yenilgisi ile sahasından ayrıldı. Kasımpaşa maçında da kaybeden yeşil-mavililer evinde kazanamama serisini 3'e yükseltti.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa deplasmanda Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti.

MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada Janster'in soldan ceza sahasına yerden ortasında altıpas içerisinde bulunan Oğulcan'ın topa gelişine plase vuruşunda, kaleci Ramazan Köse ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere çeldi.

9. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Janster'in soldan ceza sahasına ortasında Kweuke topa kafayı vurdu. Kaleci Ramazan Köse, uzanarak topu tokatladı ve gole izin vermedi.

26. dakikada Kweuke'nin ceza sahası dışından yaklaşık 25 metreden yerden sert vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

41. dakikada Abdullah Durak'ın pasında ceza sahası çizgisi üzerinde Tunay Torun'un sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

43. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Çaykur Rizespor defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Eduok'un Saadene'den sıyrıldıktan sonra sert şutunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı, Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında Ediok'un Orhan Ovacıklı'dan sıyrıldıktan sonra sert şutunda kaleci Diallo, yatarak topu çelmeyi başardı.

61. dakikada Özgür Çek'in soldan ceza sahası içerisine ortasında kaleye yönelen topu Ramazan Köse, yumruğu ile kornere çelmeyi başardı.

63. dakikada defansın kafa ile uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza yayı üzerinde önünde bulan Petrucci'nin gelişine vuruşunda kaleci Ramazan Köse, meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.

73. dakikada Veysel Sarı'nın kendi ceza sahası içerisinde yerde kaldığı bir pozisyonda Hikmet Karaman aleyhinde 'İstifa' tezahüratı yapan Çaykur Rizespor taraftarlarını Kweuke susturmaya çalıştı.

84. dakikada kazanılan faul atışında Janster'in sağdan ceza sahası içerisine ortasında iyi yükselerek Yakoubi'nin kafa vuruşunda kaleci Ramazan Köse, yatarak kontrol etmeyi başardı.

88. dakikada defansın arkasına ara pasında Turgut Doğan Şahin ceza sahası sağ çaprazında kaleci Diallo'yı çalımladıktan sonra vuruşunda top Orhan Ovacıklı'dan dönerek önünde kaldı. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunda zamanında kalesine dönen Diallo, filelere gitmekte olan topu iki hamlede kontrol etti.

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken

Çaykur Rizespor: Diallo, Orhan Ovacıklı, Ümit Kurt, Yakoubi, Dhurgham İsmail (Dk.55 Özgür Çek), Saadane (Dk.55 Recep Niyaz), Petrucci, Janster, Tuszynski, Oğulcan Çağlayan (Dk.83 Ahmet İlhan Özek), Kweuke
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Tarouco, Veıgneau, Sadiku, Abdullah Durak, Andre De Castro (Dk.90+5 Bozhikov), Eduok, Tunay Torun (Dk.81 Ferhat Kiraz), Koita (Dk.70 Turgut Doğan Şahin)

Gol: Dk.43 Ediok (Kasımpaşa)
Kırmızı Kart: Dk.83 Ediok (Kasımpaşa)
Sarı kart: Dk.63 Ümit Kurt, Dk.66 Yakoubi (Çaykur Rizespor) Dk.75 Tarouco, Dk.89 Andre De Castro (Kasımpaşa)

SONUÇLAR VE PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi