Son beş maçta 1 beraberlik 4 mağlubiyet alan Çaykur Rizespor, en son galibiyetini 19. Haftada evinde oynadığı Karabükspor maçında almıştı. Kayseri maçı ve Antalya maçını evinde kaybeden yeşil mavililer artık kaybetmeye tahammülü yok. Ligde bir üstünde bulunan Alanyaspor ile arasında 5 puan fark olan atmacalar, Ankara'da kazanarak puan farkını kapatmak istiyor. En son deplasmanda Beşiktaş Akhisar'a ve Konyaspor'a kaybeden Rize temsilcisi son deplasman galibiyetini 17. Haftada Alanyaspor'a karşı 3-2 ile almıştı.

Kweuke Kırmızı İle Tanıştı
Çaykur Rizespor'un takım kaptanı Kweuke, dört sezondan beri mücadele ettiği yeşil-mavili forma altında ilk kez kırmızı kart gördü. Antalyaspor maçında çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan Kamerunlu oyuncu gelecek hafta Ankara'da oynanacak olan Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.



12 Maç ceza almıştı!
Futbol kariyerinde bundan önce sadece iki kırmızı kart gören Kweuke'nin Çek liginde mücadele ettiği Sparta Prag forması altında rakip takım oyuncunun bileğine basması nedeniyle gördüğü kırmızı karttan toplam 12 maç ceza almıştı. Kamerunlu oyuncu diğer kırmızı kartını İran liginde görmüştü.

Sakat Sakat Oynadı
Çaykur Rizespor'un başarılı oyuncusu Özgür Çek, Antalyaspor maçında hafif sakatlığı olmasına rağmen takımının ihtiyaç duymasıyla sahaya çıktı ve golünü de attı. Çaykur Rizespor'un sol kanat oyuncusu Özgür Çek, dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olması gerekiyordu. Tecrübeli oyuncu takımın ligde yaşadığı durum nedeniyle ameliyatının sezon sonuna erteleyerek büyük bir özveri gösterdi. Antalyaspor maçında ikinci devre sahada olan Özgür Çek, takımının tek golünü atarken, sahada gösterdiği performansla maç sonu taraftarının alkış alan oyuncu oldu.

Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak? Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Editör: Haber Merkezi