Ligde kazanmanın moral ve motivasyon açısından önemli olduğunu ancak başarıya giden yolda doğru adımların daha önemli olduğunu ifade eden Hikmet Karaman, takımın her geçen gün oyun, taktik, fiziksel ve takımın gelişmesi anlamında önemli adımlar attığını belirtti. Fenerbahçe maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve kamuoyunun gözünün bu maçta olacağını ifade eden Karaman, şunları söyledi: 'Rizespor takımı fiziksel anlamda, tempo, sprint ve yüksek şiddetli tempolu koşu anlamında ligin üst sıralarında olan bir takım. Mutlaka bazı şeylerin sonuca da yansıması gerekiyor. Ama sabır önemli.Yeni bir takımız. Bir şeyin gelişmesi sabırlı, inançlı ve üstüne koyarak çalışma ile olur. Biz bu yoldayız. Fenerbahçe maçında da en son oynadığımız Başakşehir maçının üstüne koyarak bu sefer skoru da almak istiyoruz.'

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak? RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak?

'FENERBAHÇE'NİN GÜÇLÜ YANLARINI ETKİSİZ HALE GETİRECEĞİZ'
Fenerbahçe'nin çok iyi ve saygı duyulacak bir kadrosu olduğunu ifade eden Karaman,' Fenerbahçe deneyimli oyuncuları olan, ekonomik anlamda futbola ve transferlere büyük paralar harcayan, milli takımlarda, şampiyonlar liginde, UEFA kupalarında oynayan oyuncu sayısı çok. Bunlar büyük deneyim. Başakşehir maçında 88'inci dakikada yakaladığımız pozisyonda iyi vuruş yapabilsek skor bize dönecek. Bunlar hep deneyim. Oyuncu deneyimlerinin oyuna nasıl yansıdığını görüyoruz. Fenerbahçe maçında rakibin gücüne göre önlem alacağız. Başakşehir maçında olduğu gibi kapasitemizi öne çıkararak rakibin güçlü yönlerini etkisiz hale getireceğiz. Fenerbahçe'nin de güçlü yanları var. Ona da bir tavır koyacağız. Kendi tavrımızı da son oynadığımız maçın üzerine çıkarak devam ettireceğiz.' dedi.
Ligde üzerine koyarak ilerleyeceklerini ifade eden Karaman, Türkiye'nin alkışladığı, taktir ettiği ve seyretmek istediği bir takım haline geleceklerini sözlerine ekledi.

SAKAT VE CEZALI YOK
Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da hafif sakatlığı bulunan Matic Fink dışında sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Fink, takımdan ayrı koşu çalışması yapıyor. Teknik direktör Hikmet Karaman antrenmanlarda bire bir görüşme yaptığı oyuncularına Fenerbahçe maçı için markaja alacakları oyuncular hakkında bilgiler veriyor.

Editör: Haber Merkezi