TFF Başkanlığına Rizeli Aday TFF Başkanlığına Rizeli Aday

Ara transfer döneminde beklenen transferleri yapamamasına rağmen ikinci yarıya iyi başlangıç yapan ligde Alanyaspor ve K.Karabükspor'u mağlup eden kupada da çeyrek finale kalan Çaykur Rizespor'da şimdi tüm gözler Pazar günü deplasmanda Akhisar Belediye ile oynayacakları maça çevrilmiş durumda. Hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Yeşil-Mavililer'de Teknik Direktör Hikmet Karaman, dün oyuncuları ile toplantı yaptı, Akhisar maçının önemini vurguladı. Rakiplerinin ligde üç maçtır kazanamadığını buna son vermek için Rizespor ile oynayacakları maça dönüm gözüyle baktığının altını çizen Karaman şunları söyledi:
'Geçmişi unutun. Futbolun dünü yoktur. Artık o maçlar geride kaldı. Geleceğe bakın. Lig'in ikinci yarısını iyi başladık ama henüz ikinci yarının başındayız. Önümüzde oynayıp kazanmamız gereken çok önemli ve kritik maçlar var.

Bunun için de Akhisar maçını kazanmalıyız. İki taraf açısından da zor ama keyifli bir mücadele olacak. Kazanmak istiyoruz aslında buna mecburuz. Bu bilinçle sahaya çıkın ve bu maçı kazanın.' Lig'in bundan sonraki bölümünün üst düzeyde maçlara sahne olacağını belirterek futbolcularına uyarılarına devam eden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Artık her takım teknik olarak ne kadar üst düzeyde olursa olsun, sahada canla başla mücadele etmek zorunda. Bunu biz de en üst düzeyde yapmak zorundayız. Aksi halde başarılı olamayız.' Futbolda kıran kırana mücadelenin öne çıktığına dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, 'Ligde ve kupada mücadele eden 8 takımdan biriyiz. Bununla da sahada varını yoğunu ortaya koyan, 90 dakika boyuca canla başla mücadele eden bir takım olmak zorundayız. Başarının yolu savaşmaktan geçer. Bunu yapmayan futbolcu da kendisini kulübede bulur' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi