TFF 1. Lig'in ilk devresinde oynanan 17 karşılaşmanın 16'sında sahaya çıkarak dokuz gol atan Paraguaylı genç oyuncu Samudio, Denizlispor ile Rize'de oynanan müsabakada sarı kart cezalısı olduğu için takımıyla sahada yer alamadı.

TFF 1 Lig'in ilk devresinde gol krallığında Balıkesirspor Baltok'lu Abdulkadir Özgen takım arkadaşı Osoo ve Çaykur Rizesporlu Samudio 9 golle zirvede bulunuyorlar.

Çaykur Rizespor'a sezon başı transfer olan Paraguaylı futbolcu Brain Jose Samudio, satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiralanmıştı. Çaykur Rizespor'un Paraguaylı forvet oyuncusu Samudio, dokuz gol atarak takımın başarısında pay sahibi olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek 'Önemli olanın benim gol atmam değil, takımın kazanmasıdır. Bu sezon gol kralı olmak değil takımımın Süper Lig'e çıkmasını istiyorum' dedi.

Rize’de Öğrenciler Yeşil Sahada Kozlarını Paylaşacak Rize’de Öğrenciler Yeşil Sahada Kozlarını Paylaşacak

'İSTEMEDİĞİMİZ PUAN KAYIPLARI OLDU'
Yeşil – mavili takımda ligde 9 golü bulunan Paraguaylı oyuncu lige verilen arada çok iyi hazırlanarak sezonun ikinci yarısında daha iyi bir grafik çizmek istediklerini söyleyerek; 'İlk devreyi 3. sırada tamamladık. İstemediğimiz puan kayıpları oldu. Hocamız bizimle devamlı konuşuyor. Her zaman sahaya kazanmak için çıkıyoruz. Benim karşılaşmalarda gol atmamdan çok takımın kazanması önemli. Sezon sonu ne kadar gol atarım diye kafamda belirlediğim bir rakam ve hedef var ama benim için asıl önemli olan şey takımın Süper Lig'e çıkmasıdır' dedi.

'FUTBOLA 8 YAŞINDA BAŞLADIM'
Paraguay'da doğan Samudio, futbola sekiz yaşımdayken başladığını belirterek: 'Futbolla yaşayan bir ailenin içinde büyüdüm. 8 yaşında ATL Fortalza Kulübünde futbola başladım. Uzun yıllar bu kulüpte futbol hayatımı sürdürürken 17 yaşında kadar İspanya'ya gittim. Hedefim futbolda iyi bir yere gelmekti. Bunun için her zaman azimle görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyordum. ATL Fortalza Kulübü'nde uzun bir süre futbol oynadığım için bende yeri çok farklıdır. Bugün Çaykur Rizespor'da futbol oynuyorsam bunda ATL Fortalza'nın etkisi büyüktür. Gelişimimi bu kulüpte tamamladıktan sonra ülkemden ayrılarak İspanya'ya gitme fırsatım oldu' dedi.

'AİLECE FUTBOLCUYUZ'
Ailesinin Paraguay'da yaşadığını ifade eden gol kralı Samudio, şu ifadelere yer verdi. 'Maalesef ailemden uzaktayım. Ama biz futbolcular faydalı olacağımız yerlere mecburen transfer oluyoruz. Ben de Rize'deyim. Paraguay'da yaşayan beş kardeşim var. Biz ailecek futbolun içinden gelen bir aileyiz. Babam da futbol oynadı. Kardeşlerim, amcalarım ve kuzenlerim de öyle. Neredeyse bütün ailem futbolcu. Babam şimdilerde ise uzun bir süredir sebze ve meyve satarak çalışıyor. İspanya'dan sonra Brezilya'ya futbol oynamak için gittim. Brezilya'nın Seri B ekiplerinden Guarani'de forma giyerken beni seyreden Çaykur Rizespor'un teknik hocası beni transfer etmek istedi. Ben de bu teklifi ailemle, hocalarımla değerlendirerek kabul ettim.'

Rize'de futbol oynadığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Brain Jose Samudio, 'Şehri ve taraftarı kısa sürede benimsedim. Çaykur Rizespor ve takım arkadaşlarım bana kucak açtı. Ben de bu ilgiye karşılık vermeye çalışıyorum. Hedeflediğimiz yolda başarılara imza atacağımıza eminim' dedi.

'TEK HAYALİM SÜPER LİG'
Çaykur Rizespor'un hedefleri olduğunu bilerek buraya geldiğini vurgulayan Samudio, 'Benim de şu an tek hedefim var. O da Çaykur Rizespor'a yardım etmek ve yeniden Türkiye Süper Ligi'ne çıkarmak. Bu benim şu anki tek hayalim. Bu hayali gerçekleştirdikten sonra yeni hayallerim daha sonra olacak. Bütün takım arkadaşımızın eminim ki hayali de, hedefi de bu. Bunun için dayanışma içinde olarak zafere ulaşacağız. İyi, başarılı bir ekibiz. Çok kaliteli oyuncularımız var. Teknik hocamız ve ekibi çok iyi. Bizi sürekli doğru şekilde çalıştırıp maçlara hazırlıyorlar. Biz de verdikleri taktikleri sahada uygulamaya çalışıyoruz. Başarı birliktelikten ve inanmakla gelir. Biz şu an buna inanmış bir ekibiz.' dedi.

BAŞKAN YARDIMCI: 'ARA TRANSFERDE ÖNCELİĞİMİZ SAMUDIO'
Transfer döneminde önceliklerinin Paraguaylı futbolcuları Braian Samudio'nun bonservisini almak olduğunu vurgulayan Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, şunları kaydetti: 'Ara transferde önceliği Samudio'ya vereceğiz. Samudio genç ve çok yetenekli bir oyuncu. Rize'ye ve Çaykur Rizespor'a da uyum sağladı. Sözleşmesindeki satın alma opsiyonumuzu kullanarak bonservisini almak istiyoruz. Bunun için de görüşmeleri sürdürüyoruz.'

Editör: Haber Merkezi