Sağlık Bakanlığı 82`inci Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü münhal kadrolar için başvurular başladı. Bakanlıkça belirlenen kadrolara göre Rize`ye 10`u uzman toplam 89 doktor ataması yapılacak. 3 Eylül`de sona erecek başvuruların ardından 11 Eylül`de kuralar çekilecek ve Rize için açılan kadrolara yerleşecek doktorlar belli olacak.

Pazar Seçim Sonuçları 2024 - Rize Pazar’da Kim Kazandı? Pazar Seçim Sonuçları 2024 - Rize Pazar’da Kim Kazandı?

Kaçkar Devlet Hastanesi`ne; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, İç Hastalıkları, Radyoloji, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne; Endokronoloji ve Metabolizma , Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi`ne; Hematoloji, Tıbbi onkoloji, Kardiyoloji, Rize Devlet Hastanesi`ne; Üroloji, Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi`ne ise; İç hastalıkları Uzmanı kadroları açıldı. İl merkezi ve ilçelerdeki hastanelere toplam 79 pratisyen hekim alınacağı da belirtildi.

Alınacak doktor kadrolarının belirlenmesine ilişkin konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, yeni atamalarla branşlardaki hekim sayılarının artacağını söyledi. Türüt, 'Böylece bu branşlardaki hekim sayılarımız ikiye çıkmış olacaktır. Bu noktada çok emek veren ve ciddi mesai ve çaba harcayan Rize Milletvekillerimiz Muhammet Avcı, Hayati Yazıcı ve Osman Aşkın Bak ile il Başkanımız İshak Alim, Sağlık Müdürümüz Mustafa Tepe`ye ve Rize`ye ilgisini hiç eksik etmeyen Bakan Yardımcımız gururumuz Dr. Şuayip Birinci`ye müteşekkiriz.' dedi.
Rize`ye 10`u uzman 89 doktor kadrosu açıldı

Editör: Haber Merkezi