Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

29 Kasım Çarşamba günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu olarak hizmete alınacak eserlerden
Rize de payını alacak.

Ülkemizin daha refah ve daha müreffeh günlere kavuşması için dev barajlar, bereketli sulama tesisleri ve geniş orman alanları tesis ettiklerini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 'Biz de bu gaye ile asırlık hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz. Özellikle ülkemizin her bir köşesinde vatandaşlarımızın büyük bir hasretle beklediği projeleri hayata geçiriyoruz.

Bu çerçevede eserlerimizle destan yazdığımız son 15 yılda 156 milyar lira yatırım yaptık ve Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdık' diye konuştu. Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Rize'nin de payına düşeni aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 'Rize'de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün tamamladığı 2 adet tesisi de bu açılış merasimi ile hizmete alacağız' değerlendirmesinde bulundu. Hizmete alınacak DSİ'ye ait eserlerin taşkın koruma tesislerinden oluştuğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu 'DSİ tarafından Rize'de tamamlanan tesislerle 1 ilçe, 2 mahalle ve 120 dekar araziyi taş- kın zararlarından koruyacağız.

Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 14 milyon 916 bin TL'yi geçiyor' diyerek sözlerini tamamladı

Editör: Haber Merkezi