SALVADER'in düzenlediği Şehitleri Anma Programına İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, Hukuk Fakültesi Sekreteri İbrahim Avcı, MHP İl Başkanı Mustafa Yıldız, MHP İlçe Başkanı Bülent Kaya, 27. Dönem Rize Milletvekili Adayı Av. Semra Aksu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara, Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazine Listesine Giren Şair Osman Efendioğlu, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, Diyanet-Sen Rize Şube Başkanı Recep Şafak, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, Ensar Vakfı Rize Şube Başkanı Fethullah Şen, Yeşilay Şube Başkanı Selim Kandemir, dernek yönetimi, üyeler ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Akşam namazından sonra başlayan ve Kaçkar TV tarafından canlı yayınlanan programda Rize İl Müftülüğü'nün ve Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin seçkin okuyucuları tarafından Şehitler için Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasideler okundu. Akabinde Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal günün anlam ve önemini belirten Bakara Suresi 154. Ayeti 'Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız' üzerinde kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Vatanımızın her karış toprağının kanla yoğrulduğunu, bugünlere ulaşması için atalarımızın gözünü kırpmadan kendilerini Vatan uğruna feda ettiğini, son olarak 15 Temmuz'da Vatanın bekası için vatandaşlarımız aileleriyle helalleşerek şehadete koştuğunu, halk olarak bunun herzaman bilincinde olmamız gerektiğini belirtti. Daha önce okunan Hatm-i Şerif'in duası da program sonunda İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından yapıldı.

Program sonunda Dernek Başkanı Dursun Ali Toptan katkılarından dolayı İl Müftüsü İsmail Yalçın'a ve nezninde Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi görevlilerine, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'e, Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı'ya, Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara'ya, Kaçkar TV'ye, emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek Şehitleri Anma Programı etkinliğinin her yıl Salarha Vadisi'nde farklı bir camiide gerçekleşeceğini söyledi. Program yatsı namazının ardından ikramla sona erdi.


SALVADER’den Kahvaltı Programı SALVADER’den Kahvaltı Programı

Editör: Haber Merkezi