Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak

Kongreye Saadet Partisi GİK üyesi ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Saadet Partisi GİK üyesi Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi GİK Üyesi Ali İmran Bozdağ, Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Uzun, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Ardeşen AKP İlçe Başkanı Av. Sadik Bayraktar CHP Ardeşen İlçe Başkanı Saltuk Deniz, MHP Ardeşen İlçe Başkanı Serkan Esirgemez, davetliler ve delegeler katıldı

Kongrede konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın'Hükümetle ayrı olmamızın üç sebebi var. Birincisi bu arkadaşlar bizden ayrılırken Milli Görüş gömleğini çıkardıklarını belirttiler ve Avrupa Birliği için çalışmaya başladılar. Halbuki Erbakan Hoca, İslam Birliği diyordu. Avrupa'yla bizim inancımız, namusumuz uymaz. İkinci ayrılık konusu, Hükümetin ABD ve İsrail ile müttefik oluşu. ABD PYD' ye silah veriyor, PYD silahları PKK'ya veriyor, PKK bizi vuruyor. Bizi vurduran ülkeyle nasıl dost olabiliriz, nasıl müttefik olabiliriz? Olamayız, biz farklıyız. Üçüncü konu ise herkesin şikayet ettiği faiz sistemidir. Faiz sistemiyle kalkınmak mümkün değildir. Faiz sistemi lahana gibidir. Lahana hiçbir güç, kuvvet vermez sadece şişirir' şeklinde konuştu.



ORTADOĞU'DA OYUNA GELDİK
Aydın, 'Türkiye'nin kalkınması için konuşmalıyız. Türkiye kalkınırsa Ardeşen gelişir. Öncelikle Türkiye'nin sıkıntılarını konuşmamız gerekiyor. Türkiye'nin üzerine, coğrafyanın üzerine gelmelerinin sebebini bilmek gerekiyor. İsrail inancından ötürü geliyor ve biz oyuna düşüyoruz. Saddam zalimdi, ders vermek icap eder. Esad zalimdi, Suriyelilere sahip çıkmak icap eder. Kaddafi delinin biriydi. Evet, bunlar doğru ama zalim, dünyanın her yerinde var. Bizim üzerimize neden geliniyor? Çünkü Osmanlı'yı böyle yıktılar. Biz Osmanlı zamanı hepimiz birdik. Birbirimize düşman etmek için bölüp parçaladılar. İnat ettiler Pentagon'da Türkiye haritasını çizdiler. Haritalarında Türkiye'yi üçe böldüler. Türkiye 'Siz bizim ortağımızsınız. Nasıl böyle bir şey yaparsınız' dediğinde yalanlar söylediler. Geçtiğimiz günlerde Numan Kurtulmuş 'Suriye politikamız en başından beri yanlıştı' şeklinde konuştu. Maalesef biz Ortadoğu'da oynanan oyuna geldik' dedi.

Olağanüstü bir süreçten geçtiğimizi kaydeden Saadet Partisi GİK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın: 'Bir: 15 Temmuz gecesi alçakça bir kalkışma ülkenin vatanına milletine, siyasi iradesine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, güvenlik güçlerine yöneldi ve bu bertaraf edildi. Bundan dolayı Cenabı Hakk'a hamd ediyoruz. İkincisi; Biz bu kalkışmaya kalkanların hiçbir zaman şu veya bu şekilde yanında olmadık. Doğrudan yada dolaylı ne yanında ve yardımlarında olduk ne de yataklık ettik.' dedi Erbakan'ın; 'Ordumuz bizim gözbebeğimizdir' sözünü hatırlatarak sözlerine devam eden Aydın: 'Belki de en büyük hedef TSK' dı. Ergenekon ve balyozla zaten büyük ölçüde örselenmişti. Başkasının acısı ve gözyaşı üzerinden bir sevinç çığlığı oluşturmayacaksın. Haddi aşmayacaksın ölçülü olacaksın' diyerek te sorgulamaların adil ve hukuki yapılması gerektiğini hatırlattı. Bu süreç adil olmalıdır dedi. ÖCALAN'NI GETİRDİLER DE NE OLDU? İktidarın hedefinin F.Gülen 'i getirmek istediği iddiasında bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Aydın: 'Bunlar ısrarla Fetullah Gülen'i Türkiye'ye getirmek için uğraşıyorlar. Akıl bir şeyin sonunu düşünmektir. Fetullah Gülen Türkiye'ye getirilirse korkarız daha büyük bela olacak. Aptullah Öcalan'ı getirdiler de ne oldu' diye sordu.

Yapılan konuşmalardan sonra seçime gidildi. Yapılan seçimde Hamza Eksilmez yeniden başkanlığa seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine A.Kemal Çebi, Hızır Eksilmez, Nurdoğan İslamoğlu, Hüseyin Balsüzen, Ahmet Kaya, Şahin Ali Döne, Muzaffer Oflu, İrfan Kuyumcu, Kadir Döne ve Hamza Memoğlu seçildi.

Editör: Haber Merkezi