Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu

Kopuz'un gazetecilere ikinci sürprizi ise davet ettiği Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın geceye katılması oldu. Rize'de gazetecilerle belediye başkanı Kasap'ı bir araya getiren Kopuz, günün birleştirici ismi oldu.

Taşlıdere Mahallesinde deniz kenarında bulunan kayıkhanesinde gazetecileri ağırlayan Kopuz'un misafirleri arasında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Belediye Başkan yardımcısı Coşkun Yeğen'de yer aldı. Gazetecilerin bu özel gününü kutlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 'Basının halkla aralarında en önemli köprü olduğunu hatırlatarak; 'Basın, kamu kurum ve kuruluşları ile idarenin eylemlerini halk adına haber yolu ile denetler. Haber alma hakkı, en temel insani ihtiyaçlardan biridir. Basın mensupları, değerlerimize sahip çıkmalı, kaynağı belli olan haberleri dile getirerek toplumla paylaşmalı, gelişmeleri takip etmelidir. Topluma ışık tutmalı, toplumun değerlerine karşı hassas olmalı, nicelikten ziyade niteliğe önem vermelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdiği çabalarla ilimizin gelişimine ve kalkınmasına büyük destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan ilimiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, çalışma hayatlarında başarılar dilerim. Ayrıca bize bu güzel ortamı sağlayan bu önemli günde bizi bir araya getiren meclis üyemiz Saffet Kopuz'a teşekkür ediyorum'' dedi.

Rize Belediyesi Meclis Üyesi Saffet Kopuz ise bu yıl 4. Kez çalışan gazeteciler gününde bir araya geldiklerini ifade ederek, 'Bu bir gelenek oldu. Her yıl arkadaşlarımız ile bir araya gelip sohbet edip çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu akşam bizimle olan davetimizi kırmayıp katılan belediye başkanımıza, başkan yardımcımıza, gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarım 2016'da yaşanan terör olayları ülkemiz üzerinde oynanan oyunların geride kaldığı bir yıl olur. Ama ülkemiz 2016 yılını asla unutmayacaktır. 2017 inşallah birlik ve beraberliğimizin bütünleştiği bir yıl olsun. Gazeteci arkadaşlarımıza da sağlıklı sıhhatli kazasız belasız bir çalışma yılı diliyorum' diye konuştu.

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, 4 yıldır bizim için önemli bu günü unutmayan ve bize sürpriz bir gece hazırlayan Rize Belediye Meclis Üyesi Saffet Kopuz'a arkadaşlarım ve şahsım adına teşekkür ediyoruz dedi.
Programda üzerinde '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun' yazılı pasta kesildi.

Editör: Haber Merkezi