Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu

Kalkandere ilçesine bağlı İnci köyünde yaşayan kalp hastası 56 yaşındaki Ömer Gümüş ile Yolbaşı köyüne bağlı Armutlu Mahallesindeki nefes darlığı bulunan göğüs hastaları 63 yaşındaki Ahmet ve 58 yaşındaki Fatma Korkmaz rahatsızlandı. Bunun üzerine yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi yetkilileri, hastalara ulaşmak için paletli ambulans ile sağlık personellerini görevlendirdi. Köy merkezine kadar Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne ait arazi tipi araçla ulaşan ekipler, ilk önce Gümüş'ün evine kadar olan 20 kilometrelik yolu kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

Yoğun kardan dolayı yolun büyük bir bölümüne çığ gelmesi yüzünden kar paletli ambulans ilerlemekte zaman zaman güçlük çekti. Diğer taraftan İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerde hastaya ulaşmak için çalışma yürüttü. İl Özel İdaresine bağlı iş makinesi'ne bindirilen Gümüş, zaman kaybetmemek için kar paletli ambulansa doğru getirildi.
Köylülerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla kar paletli ambulansa taşınan Gümüş, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi kar ambulansında yapıldı. Gümüş'ü hastaneye ulaştırmak üzere harekete geçen ekipler, Komuta Kontrol Merkezinden gelen çağrı üzerine planını değiştirmek zorunda kaldı.

Yakın bölgede aynı aileden iki kişinin göğüs ağrısını şikayeti ile yardım talep etmesi üzerine Gümüş'ü köy merkezine indiren ekipler, zaman kaybetmeden Yolbaşı köyü Armutlu Mahallesinde bulunan hastalara ulaşmak için çalışma başlattı.
Ekipler, Ahmet ve Fatma Korkmaz isimli hastaları evlerinden alarak ilk müdahalelerini kar ambulansına gerçekleştirdi. Köy merkezine gelen ekipler beklemekte olan Gümüş'ü de alarak il merkezine doğru hareket etti.
Buradaki müdahalelerin ardından, köy merkezinde hazır bekletilen ambulanslara ulaştırılan Gümüş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ahmet ve Fatma Korkmaz ise Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Eşinin bir haftadır hasta olduğunu söyleyen Mustafa Korkmaz, 'Göğsüne aniden bir ağrı kaptı. Bunun üzerine 112 acil yardım hattını arayarak yardım istedik. Onlarda sağolsunlar kar ambulansı ile gelip eşimi aldılar' dedi.
Ahmet Korkmaz'ın eşi ise, 'Sabah bir anda nefes darlığı çektiğini ve göğsüne ağrı olduğunu söyleyince eşim bizde yardım istedik. Allah devletimizin razı olsun. Yoksa bu kar yağışında buradan bizim hastaneye gitmemiz imkansızdı' diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi