Tek adayın olduğu kongrede Kurucu Başkan Dursun Ali Toptan güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Olağan Genel Kurulun Divan başkanlığını Rize İl Meclisi Eski Başkanı Rahmi Metin; katip üyeliklerini Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu Ortaokulu Müdürü Süleyman Toptan, İlyas Küçükmustafa ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi Hüsamettin Demircan yaptı.Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kurucu Başkan ve Başkan adayı Dursun Ali Toptan katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasına;

' Birlikteliğimiz büyüyerek devam etmesini Yüce Mevla'dan diliyorum. Tanıtım programında paragraf paragraf açıkladığımız hedeflediğimiz yol haritasında birçok konunun altını çizerek geçmiştik. Biz bu konuları anlatırken önümüzdeki sürecin nasıl olacağını tam olarak kestirememiştik. Dolayısıyla tüzüğümüzü hazırlarken özet geçmiştik. Fakat farklı bir heyecan farklı bir oluşum büyük birlik ve beraberlik gördük. Platformları, kadın kolları ve gençlik kollarını birer cümleyle geçiştirmiştik. Kurulması için yönetime yetki vermiştik. Platformlar bizim mutfağımızdır ve bilimsel olarak güzel çalışmalar ve projeler yapacağımız inanıyorum. Bunun için tüzüğümüzde değişikliğe gittik. Zannediyorum büyüdükçe bir sonraki kurulda farklı yaklaşımlar ve konular için tekrardan tüzük değişikliğine genişletilmesine gidilebilir. Biz dere olarak büyük bir aileyiz. İnşallah ülke genelinde ailemizi birleştirme, bir çatı altına toplama adına vakıf olma çalışmalarımız devam ediyor. Derneğimiz sosyal alanda geniş faaliyetler gösterecek, vakıf da ekonomik olarak önemli bir rol oynayacak. 1. Olağan kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum' şeklinde konuştu.
Divan Başkanı Rahmi Metin tarafından tüzükte değişiklik olan maddeler okunarak tek tek oylamaya sunuldu. Tüzük değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Tüzük değişikliğinden sonra Yönetim, denetleme, disiplin kurulları asıl ve yedek üyeleri tek tek okunarak oylamaya sunuldu. Yönetim, denetleme, disiplin kurulları oy birliği ile kabul edildi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Dilek ve temenniler kısmında Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç söz alarak, yeni yönetimi tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Paliç'ten sonra Başkanlığa yeniden seçilen Başkan Dursun Ali Toptan katılımcılara, kurucu üyelere, muhtarlara teşekkür ederek sözlerine; ' gerek yönetim listelerinde asıl ve yedeklerde, gerek se diğer listelerde sakın asıl yedek ayrımı düşünmesinler. Birçok arkadaşımız danışma kurulu ve onur kulunda olacaklar. Bugün itibariyle yükümüzü aldık ve limandan demir alıyoruz. Limana yatan geminin kaptanı olmaktansa, sefere çıkan dalgalarla boğuşan, sorunlarla ve projelerle boğuşan geminin değil kaptanı olmak; mürettebatı olmaktan bile gurur duyarım. Bu duygularla Bismillah diyerek yola çıkıyoruz. Bu dönem gençlik kolları ve kadın kollarımıza çok iş düşüyor. Her mahallede, her köyde bir genç ve bir hanım temsilcimiz olacak. Her köye her mahalleyle iletişim halinde olacağız. Derneğimizin dergisini de çıkartacağız. Hazırlıklarını yaptık. Genel kurulu bekledik. İnşallah yakın tarihte dergimizi de çıkartmış olacağız. Web sitelerimizi hazırladık. Yakında tamamen faaliyet gösterecekler. Çalışmalarımız için platformdaki arkadaşlarımızla el ele gönül gönüle vererek çalışmalarımıza başlayacağız. Dışarda olupta kalbi bizimle olan tüm üyelerimize ve sizlere saygı ve selamlarımı sunuyorum' şeklinde sürdürdü. Kongre aile fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi