Samsun`da bir iş adamına şantaj yaparak 30 bin lira aldıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İlkadım ilçesinde emniyete başvuran iş adamı H.B, daha önce iş yerinde çalışıp ayrılan F.K`nın (15) üvey babası Ü.B. (31) ile arkadaşlarının, kendisine şantajda bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu.

H.B, polise verdiği ifadesinde, bir süre önce iş yerinde çalışan ve işten çıkarılan F.K`nın, kendisini telefonla arayarak, işe tekrar alınması yönünde ısrar ettiğini, konuşmaları sırasında, F.K`nın, "evde olduğunu ve banyodan yeni çıktığını" söylemesi üzerine, kendisinin de "üzerinde ne olduğunu" sorduğunu belirtti.

F.K`nın yaptıkları telefon görüşmesini kaydettiğini ve üvey babası Ü.B`ye anlattığını ifade eden H.B, üvey babanın, arkadaşlarıyla birlikte, telefon kaydını kullanarak kendisine şantajda bulunduklarını, bunun üzerine Ü.B`ye ve arkadaşlarına farklı zamanlarda toplam 30 bin lira para verdiğini anlattı.

Daha sonra Ü.B ve arkadaşları tarafından yeniden söz konusu ses kaydı kullanılarak kendisine şantaj yapıldığını ve 60 bin lira istendiğini belirten H.B, şikayetçi oldu.

Olayla ilgi soruşturma başlatan Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, F.K. üvey babası Ü.B. ile olayı birlikte gerçekleştirdikleri iddia edilen H.T. (46), S.K. (27), O.S. (22) ve S.Ç`yi (17) gözaltına aldı.

19 Yaşındaki İsmail 3 Gündür Kayıp 19 Yaşındaki İsmail 3 Gündür Kayıp

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi