Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Uludere İlçesi`ne bağlı Yeşimli Köyü Geymuşule üst bölgesinde bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile bir grup PKK`lı arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 uzman çavuş şehit olurken, 3 uzman çavuş yaralandı. Yaralanan askerler helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Tekin ve Uzman Çavuş Caner Kesimal için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi.
Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, şehitlerin silah arkadaşları ile kamu müdürleri katıldı. Basına kapalı yapılan törenin ardından şehitlerin cenazeleri helikopterle Diyarbakır’a gönderildi. Şehitlerin cenazelerinin buradan askeri uçaklarla toprağa verilmek üzere memleketlerine götürülecekleri belirtildi.
OPERASYON SÜRÜYOR
İki askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı çatışmanın ardından Irak sınır kesimine kaçmaya çalışan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor. Karadan özel komandoların sevk edildiği bölgede PKK’lıların izleri sürülürken, Kobra helikopterler de bölgeyi yoğun ateş altına alıp, bombaladı.
Şehit olan 2 askerden 26 yaşındaki Uzman Çavuş Bayram Tekin’in memleketi Konya’daki baba evine ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş Bayram Tekin’in, merkez Karatay İlçesi’ndeki oturan ailesine acı haberi Konya Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar verdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan Fadime ve Servet Tekin çifti fenalaştı. Tekin çiftine, evin önünde hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Uzman Çavuş Bayram Tekin’in 3 yıl önce evlendiği eşi Gülay Tekin ile 1.5 yaşındaki oğlu Altay Tekin’in, Şırnak’ta olduğu belirtildi. Şehit Tekin’in dayısı Halil Güdek, ”Yeğenimin 12 gündür sınırda görev yaptığını biliyorduk. Bugün de acı haberine aldık. Konya’da annesi ve babası var. Eşi ve çocukları Şırnak’ta. Ağabeyi Ali Tekin de Çanakkale’de uzman çavuş” dedi.
‘NÖBETTEYİM, BİRKAÇ KİŞİ GELİYOR’
Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Caner Kesimal’ın, şehit olduğu çatışma öncesinde telefonla aradığı annesine, "Şu anda nöbetteyim, birkaç kişi geliyorlar" dedikten sonra telefonu kapattığı öğrenildi.
İrfan Kesimal, oğlunun şehit olduğu çatışmadan önce eşini telefonla aradığını söyleyerek, "Ben önceki gün görüştüm. Annesini aradı. ’Şu anda nöbetteyim, birkaç kişi geliyorlar’ deyip telefonu kapatmış. Ondan sonra bir daha görüşemedik" dedi.
Oğlunun şehit haberiyle yıkılan Havva Kesimal, görüştüğü oğlunun saatler sonra şehit haberi gelince yıkıldı. Şehit Uzman Çavuş’un cenazesi, ailesinin isteği üzerine yarın memleketleri Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde toprağa verilecek. Şehidin 2 yıllık evli olduğu ve eşinin öğretmenlik yaptığı belirtildi.
’ANNE AYAKLARIM SU İÇİNDE KALIYOR’
Gözü yaşlı anne Fadime Tekin de, oğluyla en son telefonla görüştüğünü belirterek, ”Oğlum nasılsın, niye gelmiyorsun diye sordum. O da bana ’Anne buralarda çok kar var. Ayaklarım su içinde kalıyor. Akşam ancak kurutuyorum. 3-4 hafta sonra astsubaylığa geçiş sınavı var. Sınav için izin aldığımda Konya’ya da geleceğim’ dedi. Ama kuzumun kendi yerine cenazesi gelecek" dedi. Fadime Tekin, 7 oğlu olduğunu belirterek, "Birini şehit verdim. Vatan sağ olsun" dedi. Haberi vermeye gelen subaylar da şehit annesi Fadime Tekin’e, ”Böyle konuşarak onları sevindirmeyelim” dedi.