Rize`de '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' nedeniyle sağlık çalışanları şeker hastalığına dikkat çekmek için 'Diyabetli Hastanın Bir Günü' adlı oyun sahneledi.

Toplumda sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması amacıyla, Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli sağlık çalışanları tarafından 'Diyabetli Hastanın Bir Günü' adlı oyun sahneye konuldu.

Hastane çalışanları Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Şafak Akın, hemşire Yasemin Baş, hemşire Mine Toptan, diyetisyen Merve Nur Toraman, fizyoterapist Zinnet Öz tarafından diyabet hastalarının tanısı, tedavisi, komplikasyonları ve diyabet hastalığı farkındalığını artırmak amacıyla hazırlanan oyun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu`nda sergilendi.

Oyunu Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ile sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları izledi.

1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

Türüt, gösteri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, diyabetin halk arasında şeker hastalığı olarak bilindiğine dikkat çekerek, 'Önlenebilir bir hastalıktır. Biz de hastane olarak farkındalığı arttırmak amacıyla hasta ve hasta yakınlarını çağırarak bir tiyatro gösterisi hazırladık. Amatör olarak hazırladığımız çalışma son derece dikkat çekti.' dedi.

Herkes için çok güzel ve verimli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Türüt, 'Bu vesileyle tüm şeker hastalarımıza hastalıkla mücadele etmeleri ve bu hastalıktan korkmamaları gerektiğini söylemek istiyorum.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi