Çayeli ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası oluşan sel ve heyelanda hayatını kaybeden Songül Tolan bugün ikindi namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama

Çayeli ilçesinin Kaptanpaşa köyü Gürpınar mahallesinde önceki gün şiddetli yağışlar sonrasında oluşan heyelanda çöken evlerin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Songül Tolan (50) 3. günün sonunda toprağa verilebildi. Annesi Esma Tolan'ın heyelanda yaralı olarak kurtulduğu Songül Tolan'ın cenazesi 3 gündür jenaratör yardımı ile soğutulan kilimalı tabut içinde bekletildi. Tolan'ın cenazesi bugün öğle saatlerinde komşusunun evinden alınarak zor şartlarda Kaptanpaşa Merkez Camisi'ne getirildi.

İkindi namazı sonrasında Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından kıldırılan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı, Vali Erdoğan Bektaşile çok sayıda yakını katıldı. Cenaze namazının ardından Songül Tolan Gürpınar mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Yörede selin izleri dikkat çekiyor, tarihi köprü selde zarar görmedi

Öte yandan Gürpınar mahallesine çıkan yolda dere sularının oluşturduğu tahribat ve sel suları altında kalan bir kamyonet ile iş makinesi dikkat çekti. Yörede bulunan tarihi Yeşiltepe köprüsünün sele direndiği ve bir zarar görmediği gözlenirken, tarihi kemer köprünün hemen yanındaki diğer köprülerin ise selden büyük zarar gördüğü belirlendi. Evinin yolu olmadığı için 3 km'lik yolu yürüyerek indiğini söyleyen Beyhan Odabaş isimli bayan ise uçağına yetişmek için yola kadar yürümek zorunda kaldığını söyledi. Odabaş 'Bizim evmizde çok bir hasar yok ancak çaylıklar hep gitti' dedi.

Heyelanda hayatını kaybeden Songül Tolan'ın akrabası Adem Tolan ise yaptığı açıklamada dere içindeki kamyon ve iş makinelerine dikkat çekerek 'Bunlar buradaydı. Önceki gün bıraktılar. O zaman burada bir şey yoktu, hava düzgündü. O akşam aşırı bir yağmur oldu. Bu şekilde olacağına düşünemediler. Haddinden fazla yağmur yağdı. Bizim ev heyelanda zarar gördü ama amcamın evi koptu, kızı öldü, halam hastanede' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi