Güneysu İlçesinde Eğitim Kültür Faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklenecek. Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Mukabelesi ile Hz. Mevlana'nın anılacağı program, 29 Aralık Cuma günü saat 14.00'te Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenecek.Güneysu'da yapılan faaliyetlerle ilgili görüşlerini aldığımız İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref Yavaşi, ilçemizde kaymakamımız ve belediye başkanımızın destekleri ile eğitim seferberliği başlatıldığını, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı ve Güneysu Müftülüğünün de destekleri ile Projeler yürütüldüğünü söyledi.

TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ
Yakın zamanda ünlü Fizikçi ve Yazar Taşkın Tuna'yı getirdiklerini ifade eden Eşref Yavaşi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu iş birliğinde öğretmenlere yönelik olarak 'Dilimiz Kimliğimizdir' konulu makale yarışmasında Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Ömer Eski'nin de Türkiye birincisi olduğunu, bu vesile ile de öğretmenler arasında Güneysu'da öğretmenlik mesleğini anlatan deneme yarışması düzenlediklerini ifade etti.

4 PKK/YPG’li Terörist Etkisiz Hale Getirildi 4 PKK/YPG’li Terörist Etkisiz Hale Getirildi

ZEKAİ TUNCA'YI AĞIRLADIK
Ayrıca Türk Sanat Müziğinin yaşayan en önemli seslerinden olan 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilen unutulmaz şarkıların söz yazarı ve bestekarı aynı zamanda öğretmen olan Zekai Tunca da ilçemize geldi diyen Yavaşi, bununla da sınırlı kalmayarak 'Zararlı Maddelerin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri'ni anlatması için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt'ü Güneysu'da ağırladıklarını ifade etti.

KONFERANSLAR SÜRECEK
'Eğitim ve Kültür Konferansları' kapsamında Psikolojik Danışman Şaban Yılmaz hocanın lise son sınıf öğrencilere eğlenceli bir şekilde verdiği konferansın da ilgi gördüğünü anlatan Yavaşi, bu konferansların da süreceğini söyledi.

HERKES DAVETLİ
Destekleri için Kaymakam, Belediye Başkanı, Müftülük ve Vakfa teşekkür eden Eşref Yavaşi, 29 Aralık Cuma günü düzenlenecek Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun Tasavvuf Musikisi Konseri ile Sema Mukabelesine herkesi davet etti.


Editör: Haber Merkezi