Rize Öz Gıda İş Sendikası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Karadağ ve Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Alaca katıldı.

Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma

Hak İş Şubesinde Gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Mahmut Arslan bir dizi görüşmeler için Rize 'ye geldiklerini belirterek 'ÇAYKUR'da genele baktığımızda 120 ile 179 gün arasında işçilerinin çalıştığını görmekteyiz. Uzun süredir mevsimlik işçilerin konusu gündemimizde. Bu konunun çözümü için alternatifler üretmeye çalışıyoruz. 64. hükümet ve Başbakan Davutoğlu ile işçi konularını uzun uzun görüştük. 5620 sayılı yasayı bu hali ile kimse istemiyor. ÇAYKUR'da çalışan işçiler maalesef işsizlik sigortası primi ödemelerine rağmen işsizlik sigortasından yararlanamadıkları gibi toplum yararına verilen işlerden de yararlanamamaktalar. İşsizlik primi kendileri ödüyor, ancak kendileri yararlanamıyor. Diğer dallarda ki tüm işçiler bundan yararlanırken ÇAYKUR işçisi gelecekte iş kapısı açık olduğundan bu hizmetlerden yararlanamamaktadır. Bu konuların çözümü için görüşmelerimiz devam etmektedir' diye konuştu.

Başkan Arslan açıklamasında; 'Çaykur, Orman Bakanlığı ve Şeker fabrikalarında çalışan yaklaşık 30 bin işçinin geleceği ile ilgili 65 inci hükümet ve Başbakan Binalı Yıldırım ile ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanı ile de görüşmeler yaptıklarını belirterek 'Yılda 120 veya 170 gün çalışma ile 50 yıla yakın süre çalışmak gerek, işçi emekliliğini görmeden hayata veda etmekte, arık bu işçilerimiz için bir şeyler yapmamız gerek' ifadelerini kullandı.

Taşeron işçilerin örgütlenmesini ön plana aldıklarını belirten Arslan ' 100 binin üzerinde taşeron üyemiz var, 30 bin dolayında Tek Gıda İş sendikasının, 15 bin dolayında ise DİSK'in taşeron üyesi bulunmakta. Maalesef bu işçilerin ne işçi oldukları ne memur oldukları belli değil, birilerine soruyorsun işçi diyorlar, başkası memur diyor. Bir türlü bunlara kimlik verilemedi. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan özel sözleşmeli personel deniyor. Bunun bir açılımı yok. Bu konu ile ilgili Başbakana rahatsızlığımızı dile getirdik. Hükümetin getirdiği düzenekleri kabul etmemiz mümkün değil. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız taleplerimizi dikkate almalı' şeklinde konuştu.


Editör: Haber Merkezi